napisalem sobie maly kodzik do liczenia wszystkich mozliwych wariacji z podanego ciagu liczb w adresie, oddzielonego ",". np. index.php/1,2,3 ale równie dobrze może to być index.php/a,b,f,s itp....
<?php $strDefaultPath = ''; $polecenie = \"foreach ($a as $b[0]) { \"; for($i=1; $i<$ile; $i++) { $polecenie .= \"foreach ($a as $b[$i]) { \"; } $polecenie .= \"$wariacja[$c] = \"; for($i=1; $i<$ile; $i++) { $mniej = $ile-1; if($i>1 AND $i <> $mniej) { $polecenie .= \"$b[$i].', '.\"; } elseif($i==$mniej) { $polecenie .= \"$b[$i].'<BR>';\"; } } for($i=1; $i<$ile; $i++) { $polecenie .= \"} \"; } $polecenie .= \"} \"; ?>
Błąd wyskakuje taki:
Cytat
Parse error: parse error, unexpected T_AS, expecting '(' in /home/jimx/public_html/zadanie/index.php(57) : eval()'d code on line 1
Ogólnie to wiem , ze kod jest zagmatwany, no i chcialem zrobic wariacje bez powtorzen , ale narazie cos mi kombinacje niechca wyjsc. Macie jakiś pomysł na to?? Czemu taki bład wyskakuje?
---- EDIT ----
dodam jeszcze ze $polecenie powinno równać sie mniej wiecej temu:
Cytat
foreach ($a as $b)
{
foreach ($a as $c)
{
foreach ($a as $d)
{
$wariacja[] = $b.', '.$c.', '.$d.'<BR>';
}
}
}
{
foreach ($a as $c)
{
foreach ($a as $d)
{
$wariacja[] = $b.', '.$c.', '.$d.'<BR>';
}
}
}
jakbym tak zapisal kod, to by wypisal wszystkie kombinacje dla 3 elementow, a jak to rozbiłem, tak jak wyzej na petle, to cos sie psuje...
Moze jest jakiś inny sposób...?