Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: upload - zapis plików na serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
guciek
Cześć

Nie znalazłem rozwiązania na mój problem wiec może mi pomożecie. Temat znany, ale wciąż stwarza problemy. Oto mój węzeł gordyjski. Skrypty upload.php działają poprawnie na lokalhoście, sprawdzałem juz kilka. Używam serwera XAMPP ,php 4.3.10 ,Apache 2.0.53.

np.:
  1. <?
  2. $sc = '../zzz2/uploads/';
  3. if(move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'],$sc.$_FILES['userfile']['name'])) 
  4. {
  5. echo 'tak';
  6. }else
  7. {
  8. echo 'nie'; 
  9. }
  10. ?>

Kiedy umieściłem go na serwerze linuxowym pracującym posiadającym php 4 skrypt nie działa. Po kliknęciu na przycisk w formularzu nie występują błedy, pojawia się tekst z linii
  1. <?php
  2. echo 'nie';
  3. ?>

Katalogi: zzz2, uploads mają nadane prawa 777 co mogę zauważyć dzieki programowi Windows Commender.

Jeśli ktos moze mi pomóc będe wdzięczny: guciek
vala
skrypt wyglada ok
tylko pewno blad jest tu:

$sc = '../zzz2/uploads/';

ale jeszcze zobacz to smile.gif
$_FILES['userfile']['error']

Error Messages Explained
Since php 4.2.0, php returns an appropriate error code along with the file array. The error code can be found in the ['error'] segment of the file array that is created during the file upload by php. In other words, the error might be found in $_FILES['userfile']['error'].

UPLOAD_ERR_OK
Value: 0; There is no error, the file uploaded with success.

UPLOAD_ERR_INI_SIZE
Value: 1; The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini.

UPLOAD_ERR_FORM_SIZE
Value: 2; The uploaded file exceeds the MAX_FILE_SIZE directive that was specified in the HTML form.

UPLOAD_ERR_PARTIAL
Value: 3; The uploaded file was only partially uploaded.

UPLOAD_ERR_NO_FILE
Value: 4; No file was uploaded.

Notatka: These became php constants in php 4.3.0.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.