Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: system menu na www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
paolo
Witam!

Na tej stronie www spodobało mi się menu. Chodzi mi o to:
  • w nagłówku strony znajdują się gł. kategorie /zaloguj się, PR warsztat, itd./
  • po kliknięciu w dany link/ kategorię wyswietla się bardziej szczegółowe menu (nizej - po lewej stronie)
Pytanie:
  • jak myślicie - w jaki sposób można wykonać takie menu? (na stronie głównej menu bardziej uproszczone - bez podawania szczegółów. Po kliknięciu - ładuje się już bardziej szczegółowe menu z konkretami dot. danej "kategorii")
Dzięx za konstruktywne odpowiedzi biggrin.gif
strife
Witam,

Może poszukaj na hotscripts.com, hotscripts.pl albo TU!. Chociaż z tego co widzę to to menu nie jest napisane w Javascript, więc łatwo możesz to zrobić za pomocą php i zmiennych $_GET ... poczytaj o switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...

Przykład na szybko:
  1. <?php
  2.  
  3. switch($_GET['kategoria'])
  4. {
  5. case programy:
  6. $programy = ':: Photoshop<Br /> :: Winrar <br /> :: Winamp <br /><br />';
  7. break;
  8. case artykuly: 
  9. $artykuly = ':: Jak uruchomic komputer? <br /> :: Co to jest myszka? <br /> :: Gdzie jestem? <br /><br />';
  10. break;
  11. case warsztat: 
  12. $warsztat = ':: Ta kategoria jest pusta <br /> <br />';
  13. break;
  14. default:
  15. break;
  16. }
  17.  
  18. echo '<a href=\"?\">Menu glowne</a><br />';
  19. echo '<b><a href=\"?kategoria=programy\">Programy</a></b><br />' . $programy;
  20. echo '<b><a href=\"?kategoria=artykuly\">Artykuly</a></b><br />' . $artykuly;
  21. echo '<b><a href=\"?kategoria=warsztat\">Warsztat</a></b><br />' . $warsztat;
  22.  
  23.  
  24.  
  25. ?>

Oczywiście możesz zrobić podkategorie tworząc w case kolejne switch'e..

Pozdro!
paolo
Dzięki scarface

temat uważam za co najmniej w pełni rozwinięty - teraz przynajmniej wiem gdzie mogę zacząć. laugh.gif No chyba, że ktoś chciałby dodać coś od siebie - jakieś ciekawe rozwiązania itp.
PS: Myślę, że HotScripts jest b.dobrą skarbnicą wiedzy - ale także chciałem zrobić "coś swojego" smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.