A MAM JESZCZCE JEDNO PYTANKO
<?php
<form action= \"?\" method=\"POST\">
<input type=\"text\" name=\"naglowek_1\" value=\"\".$b['naglowek'].\"\" size=\"77\"><br>
<textarea name=\"tresc_1\" wrap=\"virtual\" cols=\"60\" rows=\"20\">\".$b['tresc'].\"</textarea><br>
<input type=\"submit\" value=\"OK\">
</form>\";
include \"dane.php\";
$id_polaczenia = mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass) or
die (\"nieudane połącznie z bazą danych\"); $dodaj_1 = \"INSERT INTO blog VALUES (NULL,$naglowek_1,$tresc_1,NOW()\";
$dodaj_k = mysql_query($dodaj_1) or
die (\"nieudało dodać się rekordów w bazie danych\"); echo \"dane zostały pomyślnie dodane\";
?>
CO POWINNO ByĆ WPISANE W
<form action= \"TUTAJ\" method=\"POST\">jeżeli chcę po zatwierdzeniu żeby mi dodało mi dane do tabeli
TEraz jakoś mi wszystko zdiała ale potem patrze do bazy danych a tam nic .
Taksamo mam z edytowaniem danych zamiast zasępować stare na nowe to poprostu usuwa starą zawartość tabel
<?php
include \"dane.php\";
$id_polaczenia = mysql_connect($db_host,$db_user,$db_pass) or
die (\"nieudane połącznie z bazą danych\"); $a = mysql_query(\"SELECT * FROM blog WHERE id='$id'\");
<form action= \"?edit\" method=\"POST\">
<input type=\"text\" name=\"naglowek_1\" value=\"\".$b['naglowek'].\"\" size=\"77\"><br>
<textarea name=\"tresc_1\" wrap=\"virtual\" cols=\"60\" rows=\"20\">\".$b['tresc'].\"</textarea><br>
<input type=\"submit\" value=\"OK\">
</form>\";
$edytuj_1 = \"UPDATE blog SET naglowek='$naglowek_1', tresc='$tresc_1' WHERE id='$id'\";
$edytuj_k = mysql_query($edytuj_1) or
die (\"nieudało zmienić się rekordów w bazie danych\"); echo \"dane zostały pomyślnie zmienione\";
?>