Mam sobie oto taki problem... postanowilem przerobic Imperator Stats zeby zamiast podstron zapisywal subdomeny...
Tak wiec zaczalem grzebac w kodzie...
Znalazlem taka funkcje:
<?php function GetPages($pages) { $url_pages=$tab['path']; if($url_pages == '') $url_pages = $rmsg['raport']['main']; $this->dane['page']=$url_pages; $this->isave($this->log_data['pages'], $url_pages); } ?>
... w linijce 6 wpisalem 'host' zamiast 'path' ...
I teraz problem... niby wszystko dziala... whchodze sobie na 'dupa.domena.com' to mi zapisuje 'dupa.domena.com' w podstronach... wchodze na 'zupa.domena.com' to mi zapisuje 'zupa.domena.com' ale...
... ale jak wejde na samo 'domena.com' to dodaje mi poprostu liczbe wejsc do pierwszej zapisanej podstrony (domeny)... czyli w tym przypadku 'dupa.domena.com' ...
Nie dalem za wygrana i znalazlem funkcje isave... i ten kawalek ktory wg mnie wywoluje blad...
<?php for($n=0; $n<$ile_linii; $n++) { { $tmp[0]++; $tmp[2]=$data; $flag = 0; break; } } ?>
No i zdaje sie ze tu kot jest pogrzebany - linijka 4... wyglada na to, iz sprawdza czy 'domena.com' juz jest gdzies no i rzeczywiscie jest... w 'dupa.domena.com'... a zatem dodaje trafienia tam...
I teraz problem... Jak ja mam niby to zmienic?
Probowalem zamienic
na
<?php ?>
ale to skutkuje tylko tym, ze za kazdym wejsciem nawet na ta sama domene dodaje nowy wpis zamiast dodac liczbe wejsc... :-(
<?php ?>
Z gory dziekuje za pomoc!
PS. Pelne Imperator Stats tutaj: http://anubisdev.com/download.php?id=1