Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: import kontaktów z outlook (plik *.wab)
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sticker
Witam serdecznie. Mam bardzo ważne i być może trudne pytanie ale pewnie ktoś sie z tą tematyką zetknął już kiedyś więc zadam pytanie smile.gif Powiedzcie mi jak sie zabrać do pliku *.wab (jest to plik w ktorym przechowywane sa kontakty czyli nasz addresbook z outloka). Potrzebuje wyciągnąć z niego wszystko co jest zapisane i wrzucić później do bazy.. Skrypt ma za zadanie odczytać plik a pozniej go przemielić (wiadomo :] ) Szukałem czegoś na msdnie ale tam mało co znalazłem albo nie znalazłem odpowiednich informacji na ten temat Prosze o pomoc w kazdej postraci linki, opis pliku , kodowania , cokolwiek Wielkie dzięki z góry i pozdrawiam.
aleksander
a spobuj otworzyc plik notatnikiem i zobacz czy tak cos odczytasz:) Jeżeli zauwarzysz jakies prawidłowosci, mozesz to wykożystac w napisaniu parsera w php:)
sticker
probowałem.. niestety z tego co wyczytałem on symuluje baze danych wiec potrzebne sa specjalne metody do wyciagania danych Istnieja parsery do tego celu ale ja musze przetwarzac ten konkretny plik Jak by to było LDIF to nie byłoby problemu a tak to lipa i dla mnie sa to nieczytelne krzaki Ktos to zrobił wiec pewnie istnieje rozwiązanie smile.gif
DeyV
wyeksportuj tą książkę adresową do jakiegoś innego formatu - choćby CSV.
sticker
Cytat(DeyV @ 2005-07-27 20:05:35)
wyeksportuj tą książkę adresową do jakiegoś innego formatu - choćby CSV.

niestety nie moge bo *to musi* być z wab bo Ci ludzie są ponoć bardzo nie obczajeni z kompem i sie go bojąi biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.