Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z galerią zdjęć
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
KotlettX
Witam zaczynam tworzyć w php (i oczywiście HTML) strone http://kotlettx.ovh.org. Mam problem z galerią zdjęć. w php nie jestem jeszcze obcykany i nie moge znaleźć jak zrobić żeby ta galeria wyświetlała się tylko w jednej komórce a nie po zmienieniu galerii na następną wczytywało samo okno galerii... smile.gif wiem troche skomplikowanie to napisałem, ale sami sprawdźcie na stronie to chyba sie skapniecie o co chodzi... zainteresowanym wyśle kosy źródłowe mojej stronki głównej i galerii. Prosze o pomoc! PozdRo 4All.
Pigula
z tego co rozumiem chcesz zeby wyswietlalo sie powiekszenie zdjecia w miejscu miniaturek, tak? musisz dac jakos zmienna przekazywana get'em do identyfikacji zdjecia i sprawdzasz if'em jezeli jest jakas zmienna to wyswietlasz zdjecia jak nie to miniaturki.
a kod zawsze mozesz wkleic tutaj a nie rozsylac na maila winksmiley.jpg
KotlettX
Nie, nie chodzi mi o powiększenie... kiedy zmieniam strone na drugą czy trzecią w galerii wyświetla mi się to w nowym oknie, a chce żeby działało to jako moduł mojego serwisu...

wytłumacze to tak, jeżeli w pliku index.php w odpowiedniej komórce wpisuje:
<?php include ("galeria/index.php"); ?> to cała galeria mi sie psuje...
więc zrobiłem dodatkowy plik w folderze galeria, galeria.php. ze strony głównej przechodze do galeria.php i dopiero z tamtąd odwołuje się do index.php galerii zdjęć.
<?php include ("index.php"); ?>
ale kiedy zmieniam strone w galerii wyskakuje mi już sam index.php, a cała galeria.php wraz z moim szablonem znika...

może są jakieś inne sposoby niż "include"? dopiero zaczynam zabawe z php więc się nie orientuje... Pliz pomóżcie...

P.S. Nie umiem tego prościej wytłumaczyć... laugh.gif

P.S 2 heh sorry pragne poinformować, że po dokładniejszym przegrzebaniu kodu poradziłem sobie z moim problemem. okazało się że w pliku galerii trzeba było zmienić jedną wartość, a w index.php zastosowałem zwykłą... IFRAME biggrin.gif
ogłaszam uroczyście, że temat można zamknąć, bo problemu(na razie biggrin.gif ) nie m. Dzięki i Pozdro

----edit----
Proszę nie używać wylgaryzmów. Słownik języka polskiego dostarcza wiele słów na opisanie tego, że coś się psuje.
~mike_mech
gladiror
Wklej kod strony...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.