Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd: SMTP server response: 550 5.7.1
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Asia001
Cześć,
zaraz po instalacji pierwszy problem dry.gif
Ustawiłam w php.ini
Cytat
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = 192.168.1.12
smtp_port = 25

; For Win32 only.
sendmail_from = mojadres@domena.pl

potem stworzyłam plik .php
  1. <?php
  2. $to = 'jjakastam@domena.pl';
  3. $subject = 'the subject';
  4. $message = 'hello';
  5. $headers = 'From: mojadres@domena.pl' . "rn" .
  6.  'Reply-To: mojadres@domena.pl' . "rn" .
  7.  'X-Mailer: php/' . phpversion();
  8.  
  9. mail($to, $subject, $message, $headers);
  10. ?> 

poprawiam
---
nospor

odpalam i co questionmark.gif? oczywiście warning sadsmiley02.gif
mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for jjakastam@domena.pl in c:\Inetpub\wwwroot\sendformmail.php on line 13

Czy macie pojęcie co to oznacza, bo ja dopiero zaczynam, a tu już kłody pod nogi dry.gif
fokra
na moje oko ( a też jestem początkujący - a nawet bardzo początkujący-) to wysyłasz maila na zupełnie inny IP niż się tego Twój php (Apache albo jaki tam masz) spodziewa..
SMTP = 192.168.1.12 a SMTP server response: 550 5.7.1

o ile znam angielski (a znam tylko troszeczkę) to twój formularz wysyła maila pod zupełnie inny serwer SMTP i do tego chyba na innym porcie niż ten co masz ustawiony.. myślę że tu tkwi błąd... ale zapytaj mądrzejszych odemnie na wszelki wypadek a... sorki pomyłka... wysyłasz z innego niż masz ustawione jako serwer poczty wychodzącej.. (ten prawie zawsze wymaga autoryzacji)
Pozdro.. smile.gif
Asia001
ale taki właśnie mam serwer. Kiedyś jak miałam krasnala to mi to działało. Teraz skonfigurowałam sobie IIS pod php i myślę sobie, że może powinnam jeszcze skonfigórować coś aby działała poczta, tylko co?questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.