Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mapa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cornholio666
Witam

Niektore serwisy proponuja wyszukanie jakiegos obiektu na mapie i wyswietlenie go na kawałku mapy. Wyszkukany obiekt zawsze znajduje sie na środku tego kawałka mapy.

Teraz, mam mape miasta i chce zrobic wlasnie cos takiego ja wyzej jest opisane. Tyle ze mapa zajmuje mi ponad 1 MB. Jakbym ja podzielil na kawalki to sie moze zdarzyc ze wyszukiwany obiekt jest w kacie tego kawałka a ja bym chcial zeby zawsze byl na srodku.

Jakis pomysl na rozwiazanie problemu?
mike
Tak.

Musisz sobie obliczyć pozycję punktu na mapie i zmienić układ współrzędnych, tak aby wylądował na środku.

Zajrzyj do zeszytu z matematyki, operacje dodawania i mnożenia powinien każdy znać.
cornholio666
wspolrzedne punktu n mapie mam.
Napisalem ze cała mapa zajmuje mi 1 MB. Jakbym mial z niej korzystac w takim rozmiarze to by nie bylo problemu. Chodzi o to ze ładowanie za kazdym razem do pamieci calej mapy trwaloby za dlugo.

w zeszycie do matematyki mam wazniejsze rzeczy niz samo dodawanie i mnozenie winksmiley.jpg
kszychu
GD. Wycinasz fragment z tej megowej mapy. Współrzene cięcia określasz na podstawie położenia punktu.
cornholio666
no tak ale czy nie bedzie trzeba wczesniej załadowac megowej mapy do pamieci (co by trwało długo)? jak to jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.