Może niektórym mój problem się wyda smieszny, ale itak go napisze
Czemu Internet Explorer nie otwiera mi plików *php?? Zawsze mi otwierał, zrobiłem format dysku i nie otwiera?? Nie wiem czy potrzeba jakieś sterowniki, czy może trzeba coś przestawić w ustawieniach.
strife
22.11.2005, 22:59:22
Trzeba mieć serwer z php który parsuje te pliki ?

napisz trochę więcej bo nic nie rozumiem...
Mam problem z internet explorer'em. Kiedyś wszystko było dobrze, ale po formacie dysku nie jest. Poprostu gdy klikam na pliki *php, które mam na dysku, pojawia się klepsydra, ale po chwili znika i plik nie otwiera się. Prościej mówiąc, IE nie otwiera mi plików *php (*html otwiera). Przed formatem pliki te normalnie owierałem i wszystko było dobrze. Co mam zrobić??
Lonas
23.11.2005, 17:38:53
jak wyżej.. jeśli masz te pliki na dysku musisz miec zainstalowany serwer do php w przeciwnym wypadku sam explorer Ci ich nie uruchomi
tiraeth
23.11.2005, 17:39:41
sprawdź w Opcjach Folderu czy jako akcję OPEN dla php masz iexplorer...
Cytat
jeśli masz te pliki na dysku musisz miec zainstalowany serwer do php w przeciwnym wypadku sam explorer Ci ich nie uruchomi
czyli co mam zrobić??dokładnie
MrMag
23.11.2005, 21:14:18
zainstalowac serwer do obslugi plikow php na Twoim kompie, czyli np apache+php. Najlepiej zianstaluj pakiet Krasnala.
No dobra zainstalowałem tego KRASNALa ale dalej mi nie otwiera. Co mam ustawić w tym KRASNALu??
MrMag
24.11.2005, 18:03:15
musisz sie odwolywac do nich przez np
http://localhost/plik.php czyli musza znajdowac sie np na c:/usr/krasnal/www/plik.php
oczywiscie mozesz porobic konta uzytkownikow i tak trzymac. i chyba nie musze mowic ze serwewer musi byc wlaczony
Cytat(MrMag @ 2005-11-24 17:03:15)
musisz sie odwolywac do nich przez np
http://localhost/plik.php czyli musza znajdowac sie np na c:/usr/krasnal/www/plik.php
oczywiscie mozesz porobic konta uzytkownikow i tak trzymac. i chyba nie musze mowic ze serwewer musi byc wlaczony

ale jak mam to zrobić??
ikioloak
26.11.2005, 12:08:36
Nut a moze najpierw troche czegos poczytaj a najlepiej pomysl?
Zainstalowales krasnala, moze byles na tyle spostrzegawczy ze, jak go uruchomisz to pojawia sie w trayu piorko zielone? To kliknij na nie prawym www->localhost.
Jesli udalo sie to zrobic, otworzy sie nowe okno. Taak to jest localhost. To zjedz teraz laskawie na dol strony i zobacz co pisze pod naglowkiem 'wlasne strony'.
Juz wszystko wiemy?
Super, tylko:
1. Piórko nie jest zielone tylko czerwone
2. strony localhost nie można wyświetlic
ikioloak
26.11.2005, 12:42:43
jak piorko jest czerwone to znaczy ze apache nie moze wystartowac. moze cos siedzi na jego porcie. powylaczaj wszystkie zbedne programy i procesy i uruchom krasnala jeszcze raz. u mnie np. krasnal nie chodzi gdy wlaczony jest skype.
Vogel
26.11.2005, 13:22:33
Cytat(ikioloak @ 2005-11-26 13:42:43)
u mnie np. krasnal nie chodzi gdy wlaczony jest skype.
dziwnym nie jest, bo Skype siediz na porcie 80
wywalam wszostko a piórko dalej czerwone
ennics
26.11.2005, 15:11:28
MrMag
26.11.2005, 19:31:42
moze wgrales krasnala w inne miejsce niz domyslne. mi sie cos w takim przypadku walilo, a ze nie chcialo mi sie konfiguracji ogladac to wgralem w zalecane miejsce i dziala good.
Dobra udało mi się zrobić żeby apache działało. Klikam na www a później na localhost i wyskakuje:
Jeżeli strona ta jest widoczna, oznacza to poprawną instalację serwera Apache. Można już zamienić zawartość tej witryny.
Czy zamiast spodziewanej witryny WWW widoczna jest ta?
Strona ta jest widoczna, ponieważ administrator serwera WWW zmienił jego konfigurację. Proszę skontaktować się z osobą odpowiedzialną za zarządzanie tym serwerem. Apache Software Foundation, producent oprogramowania serwerowego Apache, nie administruje tą witryną i nie jest w stanie pomóc w sprawach związanych z jej konfiguracją.
Do niniejszej dystrybucji serwera Apache dołączono anglojęzyczną dokumentację.
Poniższe logo, "Powered by Apache", można stosować bez ograniczeń. Dziękujemy za wybranie Apache'a!
I co teraz mam zrobic??
Fipaj
27.11.2005, 16:06:32
Przeczytać kilka artów itp.
Mamy cię za rączkę prowadzić po każdym kroku? To było pisane setki razy.
jest coś takiego jak wyszukiwarka, może warto by było tam zajrzeć.
PS. Czy ty ten tekst przeczytałeś? Może warto by było?
Cytat
Do niniejszej dystrybucji serwera Apache dołączono anglojęzyczną dokumentację.
I wszystko staje się jasne...
PS 2: włazisz do katalogu DocumentRoot, nie wiem, gdzie on w Krasnalu jest (a tylko spróbuj się zapytać ;]), usuwasz wszystkie dokumenty i kopujesz tam swoje pliki .php.
Ziomy ale jesteście genialni - dałem sobie rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wielkie dzięki dla Wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.