witam
w koncu sie zmobilizowalem i zainstalowalem linuxa + apacha2 + php 5.1.1 na swoim serwerze - wszystko ladnie dziala ale...
w aplikacji ktora pisze chcialbym skorzystac z biblioteki PEAR, mianowicie z HTML_Template_Flexy. Niestety nie moge poradzic sobie z ukladem katalogow, proba stworzenia obiektu typu HTML_Template_Flexy konczy sie problemami takiemi jak;
Warning: HTML_Template_Flexy::require_once(HTML/Template/Flexy/Compiler.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /wwwroot/htdocs/engine/HTML/Template/Flexy/Flexy.php on line 401
Fatal error: HTML_Template_Flexy::require_once() [function.require]: Failed opening required 'HTML/Template/Flexy/Compiler.php' (include_path='.:/wwwroot/php/lib/php') in /wwwroot/htdocs/engine/HTML/Template/Flexy/Flexy.php on line 401
probowalem zmieniac uklad katalogow u siebie, probowalem takze modyfikowac kod tego szablonu - bezskutecznie
czy ktos moze mi krok po kroku wytlumaczyc co gdzie nagrac, jak pozmieniac sciezki bo probowalem wskazowek z php.net i pear.php.net i niestety nie moge sobie poradzic - chcialbym po prostu na przykladzie HTML_Template_Flexy nauczyc sie wspolpracowac z PEAR, bo zawsze ktos to za mnie instalowal na serwerze a teraz mam swoj i chcialbym to umiec
--
pozdrawiam
delta9