kszychu
9.01.2006, 14:17:50
Mam problem. Otóż mam skrypcik kalendarza, który po kliknięciu w przycisk otwiera się na warstwie. I zgrzyt jest taki, że jeżeli w obszarze, w którym pojawia się kalendarz jest pole select formularza, to pole to przesłania kalendarz. inputy go nie przesłaniają, co jest nie tak?
Zapomniałem dodać, że dzieje siętak tylko pod IE.
Miałem to samo gdy robiłem forumularz z BBcode a u góry należało wpisać date... Rozwiązania nie znalazłem ;] wieć napisałem skrypt że po pokazaniu sie kalendarza ukrywa sie select... wiem ze to mało profesionalnie ale przynajmniej rozwiązuje problem (; Nie wiem czy IE interpretuje selecty tak jak np obiekty flash czy aplety java, być moze jedynie z-index trzeba zmienic?
EDIT:
I link jeszcze
http://dreambook.haa.pl/index.php?action=dream&act=1Można jeszcze sprawdzić czy przeglądarka to IE i wtedy ukryć ;]
nospor
9.01.2006, 15:21:07
Cytat
napisałem skrypt że po pokazaniu sie kalendarza ukrywa sie select.
No i niestety innego rozwiązania chyba nie ma. My tez mielismy taki problem i w zaleznosci od przegladarki chowamy selecta lub nie gdy najezdza na niego div. Podobnie ma sie z iframe, tylko ze w tym przypadku pod IE chyba dziala, a nie dziala pod operą bodajze