bennon@gazeta.pl
24.02.2006, 22:47:34
Pytanie jak w nagłówku - chciałbym pobrać całość pewnego serwisu, bo czas generowania i dla wyszukania może załamać. Jak to zrobić? Programy pokroju HTTrack zabiją tą witrynę a poza tym ściągną wszystkie mutacje... a to nie o to chodzi.
A może ktoś wie jak skonfigurować w tym celu HTTrack? Lub zna jakiś wyspecjalizowany program?
Proszę o pomoc
Guest
24.02.2006, 23:22:42
Kodu php nie pobierzesz w żadnym wypadku, tylko i wyłącznie kod HTML strony.
Gość_Pytacz
24.02.2006, 23:44:12
I nie ma żadnej mocy wyciągnąć ze strony internetowej w jakiejkolwiek czytelnej formie treści do dalszej analizy?
strife
24.02.2006, 23:51:19
Nie da rady. php jest po stronie serwera, więc plików php w formie czytelnej nie ściągniesz, jedynie ich wersję po przeparsowaniu. Jeśli chodzi o programy to ja używam Teleport Pro, może zobacz nim.
Jeśli chcesz użyć do tego php, bo temat został umieszczony w tym dziale to zapoznaj się z
file_get_contents. Ale roboty przy pisaniu czegoś takiego jest dużo... a efekt będzie taki sam jak przy użyciu programu.
Pozdrawiam!
ps. może by temat przenieść skoro odbiega od php?
Gość_Pytacz
24.02.2006, 23:56:01
Cóż - odbiega/nie odbiega... skoro jest system kodowania po stronie serwera to może istnieje jakiś system dekodowania po stronie użytkownika? Teleporty i HTTracki już nieco pooglądałem... myślałem, że ktoś tu ma może wiedzę jakby nieco pełniejszą i potrafi coś doradzić.
Bastion
25.02.2006, 00:01:34
kolego, serwer php przesyla juz sparsowany kod php i wysyla do ciebie sam wynik, nie ma mozliwosci w drugą stronę. prościej ujmując , przyklad
- wchodzisz na strone i widzisz "Dziś słonce zajdzie o 20:00", do twojej przegladarki wyslany jest taki wlasnie tekst, i na podstawie tego tekstu nie otrzymasz zrodla algorytmu obliczajacego co, gdzie i o ktorej.
Gość_Pytacz
25.02.2006, 00:33:19
Kolego - zdawałem sobie z tego sprawę mniej więcej - pytając.
Chętnie jednak bym się dowiedział, że ktoś potrafi np. na podstawie dynamicznie generowanych stron stworzyć stabilną strukturę stron "do oglądania" skoro nie potrafi zanalizować algorytmu... dlatego pytam.
jacknn
25.02.2006, 08:20:15
zabaw się w hakera i włam się na serwer pobierz sobie pliki i już
Natomiast to co widzisz na ekranie mogło zostać zrobione na 1000 sposobów. Chciałbyś aby jakiś mechanizm sprobowł wygenerować dla ciebie wszystkie rozwiązania danej strony www?? Chyba największy dysk świata byłby za mały na wszystkie możliwości jakie by zaistniały.
Gość_Pytacz
25.02.2006, 11:53:08
Słabo.
Bo udało mi się samemu tak ustawić HTTracka, że przekonwertował to co chciałem na strony statyczne. Jednak chyba tylko dzięki specyficznemu ustawieniu serwisu (listing) głównych artykułów i ustawieniom HTTracka - nie zawsze wydaje sie ty być możliwe.
PS. Ludzie, którzy twierdzą, że "się nie da" to wg mnie tacy, którym brak jakiejkolwiek wyobraźni... ile razy od informatyków słyszałem, że jedynym rozwiązaniem jest reinstalacja systemu... najczęściej nie mieli oni kompletnie pojęcia o systemie a ich wiedza kończyła się właśnie na instalacji reinstalacji ;-)
Gość_Pytacz
25.02.2006, 11:54:29
Możecie usunąć ten wątek... nic się nie dowiedziałem ponadto co wiedziałem sam.
Bastion
25.02.2006, 12:41:49
litości, z twojego wątku wynikało że chcesz źródła php a nie odzwierciedlenie strony na dysku loklanym.
NuLL
25.02.2006, 12:45:43
Watek zamykam. Drogi kolego chcesz zrobic cos co jest niewykonalne i co Ci tu wszyscy mowia a ty nie chcesz tego zrozumiec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.