Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: styl wpisany w znacznik (z hover)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Arek00
czy da się to
  1. <input type="submit" class="s" />

połączyć z tym
  1. .s {
  2. border: none;margin: 0;padding: 0;background-color: transparent;
  3. color: blue;
  4. text-decoration: underline;
  5. }
  6. .s:hover {
  7. text-decoration: none;
  8. color: red;
  9. }

chodzi mi o taki zapis
  1. <input type="submit" style="<<definicja powyższego stylu>>" />

próbowałem ale mi się nie udaje, w żadnym kursie nie znalazłem podobnego przykładu, czy takie coś jest w ogóle możliwe?
revyag
Jak nadasz taki styl inputowi to będzie on niewidoczny - brak tła i borderów. Może dlatego zdaje Ci się że coś źle robisz.

Odpowiadając na pytanie: tak, da się to zrobić, pod ff będzie chodzić bez problemu, ale żeby ie wyświetlało to tak samo muisz użyć sztuczki: klik
Arek00
Cytat(revyag @ 2006-03-11 18:53:22)
Jak nadasz taki styl inputowi to będzie on niewidoczny

właśnie o to chodzi żeby tego nie było widać, chcę żeby przycisk submit wyglądał jak zwykły link, nie bardzo rozumiem ten przykład co podałeś więc chyba spróbuję gdzieś wcisnąć ten mój styl do oryginalnego pliku css, tak pewnie będzie najprościej...
LBO
a moze zasymuluj submit zwyklym linkiem... osiagniesz swoj cel, chociaz z zaangazowaniem JS...
Arek00
Cytat(LBO @ 2006-03-11 21:22:39)
a moze zasymuluj submit zwyklym linkiem... osiagniesz swoj cel, chociaz z zaangazowaniem JS...

nie chciałem używać JS

okazało się że jednak lepiej w tym miejscu wyglądał przycisk i ostatecznie zrobiłem tak (a moim "hoverem" jest zmieniający się kursor)
Kod
.zaznaczone {
margin: 0;padding: 0;background-color: transparent;
color: #0084ea;
width: 130px;
cursor: pointer;
}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.