Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczne Div
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
kopendrex
Witam mam pewien problem, kombinuje z nim chwile ale jak uda mi sie uzyskac jakis efekt to okazuje sie dziala albo w ie albo w ff.
Sprawa wyglada tak:
Kod
|                        |

1. Strona ma zajmowac 100% wysokosci i szerokosci przegladarki niezaleznie od rozdzielczosci.
2. Gora ma miec wysokosc 200px i 100% szerokosci.
3. Sam dol ma przylegac do krawedzi dolnej przegladarki, miec wysokosc 20px i 100% szerokosci.
3. Srodkowy element ma zajmowac cala pozostala wysokosc czyli 100% - 200px - 20px niezaleznie od rozdzielczosci ekranu.

Moze ktos mi pomoc w roziwazaniu?
Probowalem na div-ach i na Tabelach ale jakos efekt zawsze nie jest w pelni tym czym byc powinien.

Pozdrawiam
scanner
Ostatnio trochę nad tym posiedziałem: http://www.scanner.eu.org/site/v9/?postid=6
kopendrex
Wiec osiagniecie takiego efektu mozliwe bedzie z zastosowaniem Ajax badz samego JS? Troche nad tym myslalem ale jakos nie moge dojsc do konkretnych i jasnych wnioskow. Przeraza mnie roznica w przegladarkach, systemach, rozdzielczosciach itd, itd... Jak skutecznie zmierzyc wielkosc okna roboczego tj. bez paskow i innych elementow.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.