Mam następujący problem, który dość ciężko opisać ale bardzo się postaram i będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
Otóż mam pola formularzą które są generowane automatycznie ...
Kod
if($span1 > 0 && $i == 1)
echo '<td colspan="'.$span1.'" class="calendar_3"> </td>';
endif;
echo '<td nowarp align="center" valign="middle" width=100 height=80 class="calendar_'.$class.'">'.$i.'<p align="right"> <form action="danetest.php" method="POST">
<SELECT name="'.$i.'" size="1">
<OPTION value="off"> DAY OFF</OPTION>
<OPTION value="BT111/2"> BT111/2</OPTION>
</SELECT></p>
</td>';
echo '<td colspan="'.$span1.'" class="calendar_3"> </td>';
endif;
echo '<td nowarp align="center" valign="middle" width=100 height=80 class="calendar_'.$class.'">'.$i.'<p align="right"> <form action="danetest.php" method="POST">
<SELECT name="'.$i.'" size="1">
<OPTION value="off"> DAY OFF</OPTION>
<OPTION value="BT111/2"> BT111/2</OPTION>
</SELECT></p>
</td>';
na kolejnej stronie otrzymuję więc tablicę (używając print_r($_POST) )
Kod
Array ( [1] => off [2] => BT111/2 [3] => off [4] => off [5] => off [6] => off [7] => off [8] => off [9] => off [10] => off [11] => off [12] => off [13] => off [14] => off [15] => off [16] => off [17] => off [18] => off [19] => off [20] => off [21] => off [22] => off [23] => off [24] => off [25] => off [26] => off [27] => off [28] => off [29] => off [30] => off )
i teraz chodzi mi o to aby dla każdego pola formularza przypisać zmienną np. $Dzien, która zwracała by numer tego formularza i oczywiście wybór którego dokonam. Chciałem założyć taką pętle (ale oczywiście nie wyszło) :
Kod
for ($Dzien=0; $Dzien<31; $Dzien++) { echo " DZIEN TYGODNIA : $Dzien - WYBRANO : $wynik[$Dzien] "; }
Z góry bardzo dziękuję.