Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Wyrażenia regularne
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
konrad44
Mam jeszcze jedno pytanko sorki że zawracam głowę ale jeszcze nie przyswoiłem zbytnio tych wyrażeń regularnych.
Jak można w tekście zastąpić uśmieszki
ps wybieram je z bazy wrzucam do ciągu ( :-D ,:grin: ,smile.gif ,:-) ,:smile: ,sad.gif ,:-( ,:sad: ,ohmy.gif ,:-o ,:eek: ,:shock: ,:? ,:-? ,:questionmark.gif?: ,8) ,8-) ,:cool: ,laugh.gif ,:x ,:-x ,:mad: ,tongue.gif ,:-P ,:razz: ,:oops: ,:cry: ,angrysmiley.gif ,aaevil.gif ,rolleyes.gif ,:wink: ,winksmiley.jpg ,;-) ,:!: ,:?: ,:idea: ,:arrow: ,:| ,:-| ,:neutral: ,:mrgreen: ) i mam drugi ciąg sformatowany gdzie zamieniam je na link do gifa
Nie wiem tylko jak całościowo sformatować te uśmieszki do wyrażenia regularnego. A nie chce mi się formatować każdy z nich osobno poza tym zawsze będę musiał wpisywać nowy format w przypadku pojawienia się nowych uśmieszków.
Sorki że tak pytam ale ciężko mi i dzie z tymi wyrażeniami reularnymi muszę chya dorwac dobrą książkę.
nospor
Cytat
Jeszcze jedno pytanie
Juz masz 9 postow, to powinieneś wiedziec jak formulować tytuly.
zamykam. proszę do mnie lub do ktoregoś z moderatorów pw z linkiem do tematu, z poprawnym tytulem oraz z wlasciwym znacznikiem, a temat zostanie odblokowany smile.gif

edit: otwieram
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.