Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cash
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
citek10
Jak usunąć kesz za pomocą php?
TomASS
Napisz tak:
  1. <?php
  2.  
  3. $kesz->usun();
  4.  
  5. ?>

tongue.gif

A tak na poważnie to 'kesz' czego? I jak go tworzysz? A może to o 'kesz' przeglądarki chodzi?
citek10
Chodzi mi właściwie o kesz przeglądarki. Ale słyszałem że nie mogę tego zrobić bo wykonuje operacje po stronie serwera a nie przegladarki.
Mam problem z czymś takim. Uzytkownik po wejsciu np, na pliki związane z kursem (jakims tam) bo wybraniu opcji rozwiązuj test (oczywiscie dotyczacy tego kursu) nie moze powrócić do tresci kursu bo miałby niezłą ściągę , a wystarczy że kliknie na przycisk przegladarki cofnij i ma tą ściąge przed oczami smile.gif a nie o to chodzi.
Prosze o pomoc jeśli możesz podpowiedzieć.
dr_bonzo
Nie usuniesz cache w przegladarce. Moze to zrobic tylko user.

Nic na to nie poradzisz -- przeciez user moze sobie zapisac ta strone z kursem -- takie sa wady testow internetowych -- masz google pod reka smile.gif i wiedza jest nie potrzebna smile.gif
bim2
a jak test jest ofline?? tongue.gif, ja robilem testy do my school i sa same nooby ktore znacznikow <? ?> nie znaja tongue.gif, wiec tam nie ma sprawy z tym biggrin.gif a u ciebie jesli bedziesz na neta dawal to problem. jak robilem testy zeby na konkurs sie nauczyc to wziole sprawdz, pokaz wyniki i wstecz biggrin.gif
luinnar
Teraz jest rozwiązanie klawisza dla "wstecz" i nazywa się ajax.
Dzięki tej technologi jesteś w stanie zbudować test w którym kliknięcie na wstecz nic nie daje. Jednak pozostaje jeszcze oczywiście kopiowanie tekstu...
dr_bonzo
Wybranie sprawdz test powinno zapamietac ze user juz oddal test do sprawdzenia i nie powinno akceptowac poprawek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.