piotrrr
7.05.2006, 02:12:11
Jak odinstalować php5 pod linuxem @ serwer apacz ? Chcę powrócić do starej wersji php4, czy mogę na php5 zainstalować poprostu php4 i będzie działało ? Lub w jakiś sprytny sposób podmienić to... Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam Piotr.
1. usun php5.
2. zainstaluj php4.
Nie podales dystrybucji. Nie podales jak instalowales php5. W ogole nic nie podales.
Sh4dow
11.05.2006, 07:57:19
Jesli wersja paczkowana to proste usuwasz paczki z php5 i instalujesz paczki z php4.
Jesli kompilowales php to usuwasz katalog z php z apache wycinsza wszystkie odwolania do biblioteki php5, reszta ustawien php pewnie przyda ci sie przy php4 ale jak bardzo chcesz to mozesz usunac i te wpisy od AddType itd.
I zgodze sie z przedmowca. Troche wiecej danych musisz powiedziec zeby mozna dokladniej wytlumaczyc wszystko
piotrrr
18.05.2006, 15:10:55
hm, linux fedora 5, php kompilowane / tyle się dowiedziałem - nie bylo robione to przez moją osobę i za bardzo nie wiem jak zabrać się do operacji uninstalacji, a sam muszę teraz odinstalować php5 i zainstalować 4rke ; )
bro_da
18.05.2006, 17:05:02
instalować soft ręcznie kompilując w systemie paczkowym - masakra

na przyszłość - polecenie yum install/remove/update...

pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.