Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] konwertowanie zdjec w locie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ave
  1. <?php
  2. $fhandle = fopen($_FILES['userfile']['tmp_name'], 'r');
  3. $content =fread($fhandle, $_FILES['userfile']['size']);
  4. fclose($fhandle);
  5. $content= imagecreatefromstring($content);
  6. $content = imagegif($content);
  7. $content = addslashes($content );
  8. ?>

no i wlasnie, zdzieram od usera plik, tworze z niego zdjecie i chce go wrzucic do bazy jako konkretny typ (gif),
tylko ze korzystajac z funkcji imagegif dostaje zwrot do przegladarki stworzonego zdjecia, czy jest jakis inny sposob zeby zrobic to w locie bez potrzeby zapisywania gifa do katalogu czasowego, otwieraniu go spowrotem i dopiero wtedy wrzucaniu do bazy?

pozdrawiam
mike
Dla tych co korzystają z tego co nie znają jest Przedszkole i studiowanie manuala.
Przeczytaj raz jeszcze: imagegif()

Przenoszę w odpowiednie miejsce: Przedszkole tongue.gif
ave
The filename argument is optional, and if left off, the raw image stream will be output directly.

no to ze moge go wypluc bezposrednio na ekran to wiem to ze moge wrzucic do czasowego pliku potem go otworzyc i wrzucic do bazy to tez wiem, a ja sie pytam w jakis sposob wrzucic go do bazy bez korzystania z pliku czasowego
mike
No to masz dwa wyjścia:
1. Plik tymczasowy;
2. Wypluć bez tworzenia pliku tymczasowego a wynik przechwycić dzięki funkcjom Output Control i wynik (już string tej chwili) zapisać w bazie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.