Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql] chwilowe wyłączenie: Warning/Error
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ciap-Ciak
mam taki oto kod:
  1. <?php
  2. $query="SELECT * FROM `vorat_users` WHERE `user_login` = '$login', `user_active` = '0', `user_activationkey` = '$activationkey' LIMIT 1"; 
  3.  $result=mysql_query($query);
  4.  
  5.  if(mysql_num_rows($result)==0)
  6. {
  7. echo $lang['communique']['register_full_successful'];
  8. echo("<br />");
  9. html_url("index.php", $lang['link']['main_page']);
  10. }
  11. ?>

i gdy zapytanie jest wykonywane to wyskakuje:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Program Files\WebServ\httpd\confirm.php on line 41

I interesuje mnie czy da sie z poziomu kodu zmienic w ustawienia pokazywania errorow (zeby wylaczyc i po chwili wlaczyc). bo wydaje mi sie ze error wyskakuje dlatego ze wartosc zmiennej = 0, chyba ze sie myle smile.gif
Hacker
, zamień na AND
dr_bonzo
Cytat
I interesuje mnie czy da sie z poziomu kodu zmienic w ustawienia pokazywania errorow (zeby wylaczyc i po chwili wlaczyc). bo wydaje mi sie ze error wyskakuje dlatego ze wartosc zmiennej = 0,

Tak sie nie rozwiazuje takich problemow -- musisz poprawic zapytanie i wczescniej sprawdzac czy wstawiasz do niego prawidlowe dane, a nie wylaczac wyswietlanie bledow!
mike
Cytat(Ciap-Ciak @ 28.05.2006, 10:52 ) *
I interesuje mnie czy da sie z poziomu kodu zmienic w ustawienia pokazywania errorow (zeby wylaczyc i po chwili wlaczyc). bo wydaje mi sie ze error wyskakuje dlatego ze wartosc zmiennej = 0, chyba ze sie myle smile.gif

Można: error_reporting().
Przyda się też ini_set() do ustawiania wartości dla dyrektywy display_errors

Ale to bez sensu. Błędy i komunikaty niegy nie wyskakują ot tak sobie, zawsze wtedy kiedy coś jest źle.
A Ty mas coś źle.
~Hacker wskazałem Ci już sposób rozwiązania, ja tylko dodam że masz źle skonstruowane zapytanie.

I zanim napiszesz posta na forum, zerknij z łaski swojej co zwracają funkcje mysql_error(), mysql_errno()
Ciap-Ciak
wstawilem sobie
  1. <?php
  2. ?>

przeczytalem -> poprawilem tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.