Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Formularze.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Muka_muka
Mam problem bo nie wiem jak dokładnie zrobić Formularz.
Chodzi o to że np. gdy wybieram odpowiedź "Tak" to otwiera mi się nowe okno "okno.html" a strona przechodzi dalej tak jakby była zaznaczona opcja "Nie".

WIęc chodzi o to że gdy wybieram jedną opcję to pojawai mi się nowe okno a jak wybieram drugą to te okno się nie pojawia.Jeżeli ktoś by dał taki skrypt.Szukałem ale nic nie znalazłem.

Help me tongue.gif
Gość
To moze tak smile.gif

horm.htm:
  1. <title> TAK/NIE :-) </title>
  2. </head>
  3.  
  4. <form method="post" action="header.php">
  5. <input class="form" type="radio" name="tak_nie" value="nie" checked /> NIE<br /> <input class="form" type="radio" name="tak_nie" value="tak" /> TAK <br />
  6. <input type="submit" value="dalej">
  7. </form>
  8. </body>
  9. </html>

header.php:
  1. <?php
  2.  
  3. if ($tak_nie=='nie')
  4. header ('location: nie.htm');
  5. elseif ($tak_nie=='tak')
  6. header ('location: tak.htm');
  7. ?>

nie.htm:
  2. </head>
  3.  
  4. nie !
  5. </body>
  6. </html>

tak.htm:
  2. </head>
  3.  
  4. tak :)
  5. </body>
  6. </html>
sowi
Zapomnialem się zalogować, więc post wszedł jako gość i nie mogę go wyedytować - jezeli nie masz serwera z php to skorzystaj z javascript

w header.php zapomnialem o przypisaniu krótkiej nazwy zmiennej z formularza. Niby nie musi byc, ale...

1. <?php
  2. $tak_nie = $_POST['tak_nie'];
  3.  
  4. if ($tak_nie=='nie')
  5. header ('location: nie.htm');
  6. elseif ($tak_nie=='tak')
  7. header ('location: tak.htm');
  8. ?>
Gość
A więc musze zrobić 4 pliki(właściwie 3)horm.htm(chyba form ale git) zrobie se formularzyk(umiem) teraz zrobie plik header.php potem tak.htm(czyli strona prawidłowej odpowiedzi) i nie.htm (strona nieprawidłowej odpowiedzi)

Jak bedzie działać jesteś boski tongue.gif Jeżeli cos nie zrozumialem albo zle zrozumialem napisz co:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.