Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Upload pliku, bez formularzy?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arboooz
Witam,

Chcialem sie zapytac, czy da sie jakos pobrac plik (konkretniej chodzi mi o *.png) z dysku osoby odwiedzajacej strone i nagrac go na serwer www.

Funkcja upload wymaga wyslania danych przez formularz, wiec moze jakies javascript, ktore samo odpali submit? Albo moze macie jakies inne pomysly.

Pozdrawiam
LBO
Gdyby można było coś takiego zrobić to by była poważna looka w bezpieczeństwie.. pomyśl, wchodzisz na stronke i odpala sie skrypt który pobiera plik z hasłami userów (linux) i po ptokach... po to jest formularz uploadu, nie da sie tego zautomatyzować, bo to zwyczajnie niebezpieczne jest
Gość
Juz o tym myslalem, ale mialem nadzieje, ze moze da sie jakos ze zdjeciem.

Poza tym z najomy spec od php powiedzial, ze cos takiego jest, mozliwe ale sposob rozwiazania tego problemu podchodzi pod buga, nie mial niestety czasu mi tego dokladniej wyjasnic.
LBO
Nie wiem, nie słyszałem o tym, ale wiesz, bug można naporawić, więc to żaden sposób.
Gość
Huh to tez racja. Jednak potrzebuje tego tylko po to, aby ominac tokeny na stronie z gra php i do konca wakacji gora bede tego potrzebowac uzywac smile.gif
LBO
a jak się ma pobieranie pliku z dysku uzytkownika do łamania tokena?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.