Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyrazeniami regularnymi i txt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
buzyy
Przez file_get_contents pobralem sobie kod zrodlowy z mojej strony i zapisalem go do pliku txt. Jak teraz za pomoca wyrazen regularnych usunac kod z poczatku i z konca, wyciagnac ten kod ktory chce.

np. moj plik txt ma taka zawartosc:
Kod
tu takis kod html <title><meta tags>
tresc tresc<font size=2.....
<div align.... moj tekst moj tekst moj tekst................... moj tekst moj tekst </div>
cos cos moj tekst moj tekst
<html> tego juz nie potrzebuje...

i z tego plku chcialbym usunac:
Kod
tu takis kod html <title><meta tags>
tresc tresc<font size=2.....

oraz
Kod
<html> tego juz nie potrzebuje...

i pobrac ten srodek

jakies pomysly? bo ja wyrazen za bardzo nie rozumiem a funkcji do usuwania danych wyrazow i ciagow w plikach txt nie znalazlem :/

pozdrawiam.
dziekuje za odpowiedz.

___
Uzupełniłem BB Code - prosze pamiętać o jego uzywaniu
ActivePlayer
Gość
lol, chyba pomyliles tematy i w ogole forum :/. to nie forum po angielsku
buzyy
nie no.. smiechu warte... to tak jak ja bym pisal w kazdym temacie w ktorym jest pytanie na ktore user nie potrafi sobie odpowiedziec. :]

tak wiec jak teraz ktos bedzie pisal temat to bede kazdemu pisać:

ZAJRZYJ SOBIE DO MANUALA. PAN FIPAJ TAK RADZI, TAM ZNAJDZIESZ ODPOWIEDZ NA TWOJE NURTUJACE PYTANIE, POSZUKAJ TEZ NA GOOGLE I NA ANGIELSKICH STRONACH, BO TU NA FORUM CI NIKT NIE POMOZE exclamation.gif!!!

ha! i wszystko przez Fipaja.
erix
Cytat
BO TU NA FORUM CI NIKT NIE POMOZE exclamation.gif!!!

Nie drzyj sie, jakbys usiadl na goracy blat, tylko rusz troche mozgownice, nie czekaj na gotowe, to jest Twoj problem, a Ty nie wykazujesz praktycznie jakiejkolwiek woli, zeby go samemu rozwiazac.

http://rtfm.killfile.pl/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.