wlamywacz
8.06.2006, 13:53:38
Witam
Tworze strone na której będe miał dość niecodzienne obrazki a tym samym bardzo popularne w sieci i nie chciał bym aby ktoś mi je ukradł bez znaku wodnego. Jak zrobić aby obrazki na serwerze mogły być otwieran/wyświetlane na danych podstronach gdyż możliwe jest podejrzenie ścieżki dostępu przez skrypt dodawanie znaku wodnego? Z góry dzieki zapomoc :]
bigZbig
8.06.2006, 14:20:18
W jaki sposob mozn podejrzec sciezke dostepu w skrypcie skoro jest on wykonywany po stronie serwera? Domyslm sie ze to skrypt php.
wlamywacz
8.06.2006, 14:28:33
Można gdyż przekazuje adres w formie mini.php?nazwa=nazwa.jpg
kszychu
8.06.2006, 15:45:36
Owszem, ale pliki może pobierać np. z obrazki/super_tajne/jeszcze_katalog_dla_zaciemnienia/ a ta ścieżka byłaby już tylko w skrypcie.
A nie mozesz dodawac do obrazka znaku wodnego wraz z chwilą załadowania tegoz obrazka na serwer?
wlamywacz
9.06.2006, 12:24:54
Dobra już sobie poradziłem zrobiłem to tak że przesyła tylko id a w pliku do dodawania znaku wodnego łączy się z bazą i pobiera z pola adres o danym id ścieżke do tego pliku
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.