Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysylanie formularzy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michal2212
Witam wszystkich,

jestem swiezy w php (i tutaj tez zreszta)...

Maly problem:
jest sobie formularz z 3-ma polami.
Gdy pola sa wypelnione ma byc wyslany (to mam) i jednoczesnie zmienic zawartosc okna (tego nie mam).
Gdy pola sa niewypelnione ma tylko zmienic zawartosc (wyswietlic swiezy formularz plus jakies proste info)

Ktos cos takiego cwiczyl ?

Z gory dzieki za pomoc.
erix
moze chodzi Ci o to?
  1. <?php
  2. if(isset($_POST['pole'])){
  3. echo $_POST['pole'];
  4. }else{
  5. echo '<input type="text" name="pole">';
  6. }
  7. ?>
michal2212
Niestety nie o to...
Odkkrylem cos dziwnego.
Mianowicie moj formularz ma byc wyslany do dalszej obrobki na zupelnie inny serwer.
Wyglada ze w momencie wyslania reszta mojego skryptu jest w jakis sposob blokowana...

Czy to w ogole jest mozliwe ?

No nic, walcze dalej...
Gość
Jak ma byc wyslane na inny serwer to <form action="http://jakisinnyserwer" method=POST>
Gość
Cytat(erix @ 8.06.2006, 17:03 ) *
moze chodzi Ci o to?
  1. <?php
  2. if(isset($_POST['pole'])){
  3. echo $_POST['pole'];
  4. }else{
  5. echo '<input type="text" name="pole">';
  6. }
  7. ?>

a jak przerobic powyzszy formularz aby bylo kilka pól input a wprowadzane dane byly zapisywane do cookie i wyswietlane po przeładowaniu strony?
strife
Cytat(Gość @ 9.06.2006, 19:12 ) *
a jak przerobic powyzszy formularz aby bylo kilka pól input a wprowadzane dane byly zapisywane do cookie i wyswietlane po przeładowaniu strony?

Zakładam, że te kilka pól sam sobie potrafisz dodać ponieważ są to podstawy. Natomiast jeżeli chodzi o zapisywanie do cookie i przeładowanie strony to będzie to kolejno setcookie" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Teraz tylko odrobinę chęci z Twojej strony i masz gotowe smile.gif
Gość
czyli np:
  1. <INPUT NAME="imie" TYPE="text" SIZE="25" value="<?php echo $imie ?>"
potem
  1. <?php
  2. setcookie('imie', $imie, time() + 31104000);
  3. ?>
i wywołanie imienia
  1. <?php
  2. echo .$imie.
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.