michal2212
8.06.2006, 15:45:31
Witam wszystkich,
jestem swiezy w php (i tutaj tez zreszta)...
Maly problem:
jest sobie formularz z 3-ma polami.
Gdy pola sa wypelnione ma byc wyslany (to mam) i jednoczesnie zmienic zawartosc okna (tego nie mam).
Gdy pola sa niewypelnione ma tylko zmienic zawartosc (wyswietlic swiezy formularz plus jakies proste info)
Ktos cos takiego cwiczyl ?
Z gory dzieki za pomoc.
moze chodzi Ci o to?
<?php
if(isset($_POST['pole'])){ }else{
echo '<input type="text" name="pole">'; }
?>
michal2212
9.06.2006, 17:15:14
Niestety nie o to...
Odkkrylem cos dziwnego.
Mianowicie moj formularz ma byc wyslany do dalszej obrobki na zupelnie inny serwer.
Wyglada ze w momencie wyslania reszta mojego skryptu jest w jakis sposob blokowana...
Czy to w ogole jest mozliwe ?
No nic, walcze dalej...
Jak ma byc wyslane na inny serwer to <form action="http://jakisinnyserwer" method=POST>
Cytat(erix @ 8.06.2006, 17:03 )

moze chodzi Ci o to?
<?php
if(isset($_POST['pole'])){ }else{
echo '<input type="text" name="pole">'; }
?>
a jak przerobic powyzszy formularz aby bylo kilka pól input a wprowadzane dane byly zapisywane do cookie i wyswietlane po przeładowaniu strony?
strife
9.06.2006, 18:50:07
Cytat(Gość @ 9.06.2006, 19:12 )

a jak przerobic powyzszy formularz aby bylo kilka pól input a wprowadzane dane byly zapisywane do cookie i wyswietlane po przeładowaniu strony?
Zakładam, że te kilka pól sam sobie potrafisz dodać ponieważ są to podstawy. Natomiast jeżeli chodzi o zapisywanie do cookie i przeładowanie strony to będzie to kolejno
setcookie" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i
header" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Teraz tylko odrobinę chęci z Twojej strony i masz gotowe
Gość
10.06.2006, 11:05:27
czyli np:
<INPUT NAME="imie" TYPE="text" SIZE="25" value="<?php echo $imie ?>"
potem
<?php
?>
i wywołanie imienia
<?php
?>