Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] rejestracja, jak zrobić zwracanie danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pavelb
Witam!
Mam formularz rejestracyjny nastepnie dane z formularza lecą do nastepnej funkcji sprawdzającej poprawnosc danych i jesli cos jest zle wypelnione to przekierowywuje znow to formularza który jest pusty. Jak zrobic aby po przekierowaniu wyswietlało to co wpisałem juz ostatnio?
z gory thx za pomoc!
strife
Cytat(pavelb @ 25.06.2006, 12:23 ) *
Witam!
Mam formularz rejestracyjny nastepnie dane z formularza lecą do nastepnej funkcji sprawdzającej poprawnosc danych i jesli cos jest zle wypelnione to przekierowywuje znow to formularza który jest pusty. Jak zrobic aby po przekierowaniu wyswietlało to co wpisałem juz ostatnio?
z gory thx za pomoc!

Możesz, wcześniej wpisane dane przesyłać za każdym razem, w pasku adresu ( metoda $_GET ), ale wtedy masz ograniczenie długości, więc lepiej było by użyć sesji albo ciasteczek. Poszukaj winksmiley.jpg
Michasko
przechowuj poprawne dane w inputach z type="hidden"

1. <input name="foo" type="hidden" value="$_POST['costam']">
piotrekkr
albo umiesc formularz i skrypt w tym samym pliku. I jak cos jest zle to pokazujesz formularz i pobierasz z &_POST wartosci pol i podstawiasz pod pola w formularzu a jak nie to przekierowujesz na inna stronke biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.