mam pewien plik rejestracja.php
<?php function info($s) { } function sprawdz(){ for($i=0;$i<$ile;$i++) { if ($_POST['login'] == $tab[0]){ exit; } } } { $blad=''; sprawdz(); if ($_POST['haslo'] != $_POST['check_haslo']) $blad='Podano złe hasło!'; if ($blad!='') info($blad); else { info('Użytkownik został poprawnie zarejestrowany.'); return; } } else { $_POST['login']=''; $_POST['haslo']=''; $_POST['check_haslo']=''; $_POST['email']=''; } ?> <form action="rejestracja.php" method=post> <b>Login:</b> <input type="text" name="login" size=25 style="font-family: Verdana, Arial; font-size: 11px" value="<?php echo $_POST['login']; ?>" /><br> <b>Hasło:</b> <input type="password" name="haslo" size=25 style="font-family: Verdana, Arial; font-size: 11px"><br> <b>Potwierdź hasło:</b> <input type="password" name="check_haslo" size=25 style="font-family: Verdana, Arial; font-size: 11px"><br> <b>Adres E-mail:</b> <input type="text" name="email" size=25 style="font-family: Verdana, Arial; font-size: 11px" value="<?php echo $_POST['email']; ?>" /><br> <input type="submit" style="FONT-FAMILY: verdana, arial, geneva; FONT-SIZE: 9pt" name="submit" value="Rejestruj"> </form>
i logowanie.php
I teraz tak:
- Jak zarejestruje się pierwszy user to ok.. zalogować się może.. ale jak zarejestruje się drugi user to on zalogowac sie już nie może
Wiem, że pewnie chodzi coś z "|" (chyba), ale nie wiem jak to naprawić?
Proszę o pomoc
+ Plus mam pytanie jak zabezpieczyć plik login.php przed zwykłymi userami.. myślałem, aby dawać nowych userów między znacznikami <? i ?>, ale coś mi nie wychodziło więc proszę o radę jak to zrobić
chciałbym dodać że plik z danymi wygląda tak:
Cytat
login|haslo|e-mail
login2|haslo|e-mail
login2|haslo|e-mail