Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [XML i XSLT] po stronie serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kamiseq
jesli taki temat juz byl to przepraszam ale nie znalalzem go an forum(link w takim wypadku bylby na miejscu;] ) ale bede jeszcze szukal.

wiec tak , prosze mnie wyprowadzic z bledu.
zeby przetworzyc plik xml do xhtml potrzebuje albo przegladarki - czyli po stronie klienta, co wydaje sie byc zlym pomyslem, lub np asp po stronie serwera( z tego co sobie poczytalem na w3schools ).

czy mozna zatrudnic do tego php, i czy ktos ma z tym doswiadczenia. a moze inne rozwiazanie.
(bo wydaje mi sie ze asp nie jest tak dostepne, zwlaszcza na mniejszych serwerach)

dzieki na informacje
nospor
aby zmienic xml na html potrzebujesz xslt, ktory powie jak zamieniac jedno na drugie oraz klasy ktora to wykona. takich klas jest troche, poszukaj na sieci
kamiseq
xslt zostawilem w domysle ze jest tagze potrzebna.
wiem ze php ma mozliwosc konwerotwania xml tylko chyba nie jest to w standardzie, a co za tym idzie marne szanse zeby znalesc to na podstawowym koncie www oferowne przez malych providerow.(myle sie?)

jak wspomnialem mozna uzyc przegladarki jako parsera i enginu do transformacji xml do xhtml, ale nie mam wogole z tym doswiadczenia - i nie wiem czy strony beda sie dobrze wyswietlaly.

dlatego prosze o informacje na temat dostpenych rozwiazaniach w polskich realiach, gdzie serwery czasem nie maja nawet php w podstawoej ofercie!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.