Postanowiłem zerwać z nałogiem 'tabelkowania' wszystkiego na stronie i walenia & nbsp gdzie popadnie i w jakich popadnie ilościach ale mam problem z którym już nie wiem jak sobie poradzić.
Mam standardowy szkielet strony: :: szkielet ::
I teraz moje pytania:
1) div#content powinien teoretycznie (z kalkulatorem w ręku) zmieścić się w środku mając 500 px, jednak w IE tego nie robi - trzeba zejść z szerokością do ok 490 px jednak w tedy pojawia się w FF i Opera dziura. Można nie ustawiać szerokości wtedy się dopasuje w każdej ww przeglądarce sam ale zależy mi na sztywnym określeniu - jak to zrobić ?
2) w content mam tabelkę (style narazie są razem - prosze mnie za to nie rugać - to testy), właściwie to nie wiem czy poprawnie ją tam umieściłem ale jak ustawię sobie jej 'margin-top' to przesuwa mi się cały kontent w dół jak widać, teraz wszędzie oprócz w IE - teraz zrozumieliśmy się z IE

3) jak rozciągam którąkolwiek z kolumn (menu lewe, treść, menu prawe) to jak zrobić, żeby rozciągały się także pozostałe kolumny, tzn, menu lewe jak w przykładzie jest 'wyższe' i chciałby żeby i div#content i menu prawe rozciągały się sam na tą samą długość.
Z góry dziękuję za pomoc, przeglądnąłem kilka gotowych projektów jakiś kurs i nadal nie wiem jak to zrobić.
Pozdrawiam