Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php + html] include i etykieta name="..."
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kor
Witam.

Mam taki problem z php: poprzez include wklajam daną stronę do diva="contenet" w index.php.
Robię to poprzez zmienną ,,go''. W zmienne tej przekazuje nazwę strony, którą trzeba zaincludować.
Na tej stronie mam jednak zrobioną etykietę <a name="eta"></a> i chciałbym, żeby includowany plik
ustawił sie właśnie na tej etykiecie. Chciałem rozwiązać ten problem poprzez drugą zmienną - ,,go2''.
W niej podałem nazwę etykiety, i w pliku index mogę teraz wpisać:

include("$go.#.$go2");

Jednak to nie działa. W starym html, pisało się w znacznikach a: <a href="strona.html#eta"> i działało,
a w php nie działa - wyświetla mi pusty content, a czasami jak coś pozmieniam, wyswietla mi stronę podaną w zmiennej ,,go'', ale nie ustawia na etykiecie, tylko standardowo na początku tej includowanej strony. Czy ktoś może wie, jak to zrobić, żeby te etykiety działaly z include, i czy w ogóle da się zrobić coś takiego?
bigZbig
Poczytaj jeszcze az o include bo ta funkcja nie sluzy do tego do czego chcesz jej uzyc.
revyag
a co to robi na php5 ?

przenosze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.