witam
trafilem na jakis dziwny serwer na ktorym nie dziala to co dzialalo na moim serwerze (nie lokalnym ale tym wykupionym gdzies tam:)
obok Loaded Modules jest mod_rewrite
wrzucilem plik .htaccess ale nie chce mi przekierowywac.
admin serwera niby cos robi (juz 4 dzien), a ja chcialbym sie dowiedziec czy ja moge cos zrobic?
jakis dodatkowy wpis w .htaccess ?
albo co mam powiedziec adminowi zeby zrobil.
pozdrawiam
SongoQ
4.09.2006, 22:33:07
Cytat
albo co mam powiedziec adminowi zeby zrobil.
Przeczytal dokumentacje.
no ale wiesz jak jest:) nie bede cudzemu adminowi mowil co ma robic, chce mu tylko podsunac rozwiazanie, a sam musze wiedziec o co chodzi, dlaczego nie dziala.
problem byl jeszcze z kodowaniem.
ustawilem w metatagu charset utf-8, przegladarka otwierala strone w iso
musialem wstawic header(charset utf8) zeby normalnie wygladalo.
czy serwer moze wymuszac kodowanie?
na innych serwerach normalne jest ze wrzucam strone napisana w utf8 i wyswietla sie w utf8 a nie w iso bo serwer tak chce.
SongoQ
4.09.2006, 23:36:30
Cytat
czy serwer moze wymuszac kodowanie?
TAK np przez .htaccess
Cytat
chce mu tylko podsunac rozwiazanie, a sam musze wiedziec o co chodzi, dlaczego nie dziala.
Przeciez to jest zlinkowanie jednego pliku. Jak juz wczesniej pisalem wszystko jest w dokumentacji apache.
ale jest zaladowany mod_rewrite
LoadModule mod_rewrite
jaki jeszcze plik musi zlinkowac?
SongoQ
5.09.2006, 19:34:05
Wystarczy tylko ten, nastepnie przeladowac apache i .htaccess mozesz juz ustawiac.
ty myslales ze to takie proste?
przeciez nie pisalbym tego tutaj bo tyle to sam wiem.
wlasnie o to chodzi ze nadal nie dziala
pewnie problem jest z ustawieniem vhostow
no ale to juz admin powinien wiedziec:P
SongoQ
6.09.2006, 07:35:17
@AxZx Nie przejmuj sie od tego sa admini i oni powinni wiedziec lepiej. Mozesz zdradzic jaki to serwer?
okej:) nie przejmuje sie heh
juz serwis dziala, admin wkoncu cos wymyslil:)
do tej pory widocznie nikt tego nie potrzebowal na tym serwerze dlatego admin to olal - robil tylko to co konieczne.
nie bede robil reklamy / antyreklamy;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.