Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: div
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
andixxx
  1. <div id="1">warstwa 1</div>
  2. <div id="2">warstwa 2</div>
  3. <div id="3">warstwa 3</div>
  4. <div id="4">warstwa 4</div>
  5. <div id="5">warstwa 5</div>
warstwy 1,2,4, i 5 w css sa ustawione na position: relative; i wyswietlaja sie tak jak powinny, jedna pod druga ale jak zrobic, aby w warstwie numer 3 mozna bylo nalozyc na siebie jednoczesnie dwie warstwy (np 3a i 3b), tak aby warstwa 4 i 5 nie najezdzala na warstwe nr 3? bo gdy ustawie w css warstwy 3a i 3b na position: absolute; to nakladaja sie na siebie i warsty 1,2,3("a" i "b") wyswietlaja sie prawidlowo tak jak chce, ale za to warsty 4 i 5 znikaja pod warstwa numer 3;/ chce uniknac pozycjonowania warstw, poniewaz warstwa numer 3 jest wczytywana zawsze z zewnatrz, i ma zawsze inne rozmiary, wiec to nie wypali.. wiecie o co mi chodzi? pomozcie ;/ prosze
s_w_ir
Może z-index: Ci pomoże. Mógłbyś 4 i 5 ustawić taki sam z-index.
andixxx
nie z-index ustawia kolejnosc warstw, a tutaj chodzi o to ze divy nie maja okreslonych rozmiarow- dopasowuja sie one do ilosci wpisanych danych i tak ma byc.. tworza one cos w stylu 5 wierszowej tabeli.. jeden pod drugim... chodzi o to , ze rozszerzaja sie wszystkie divy oprucz tego srodkowego (tam gdzie sa dwa dodatkowe, nalozone na siebie) tzn te dwa nalozone na soiiebie sie rozszerzaja, ale nie rozszerza sie ten glowny 3 div w ktorym sa te 2.. a co z atym idzie, te 2 dodatkowe przykrywaja cala reszte strony.. ;/
s_w_ir
Jaj, zupełnie CIe nie zrozumiałem. Jak coś to to rozrysuj luz pokaż kodzik. Jak narazie to rozumiem tak, ze masz:
  1. <div>pierwszy wiersz</div>
  2. <div><div>pierwsza komórka drugiego wiersza</div><div>druga komórka drugiego wiersza</div></div>
  3. itd.

ja bym tu na flotach operował.

Lece do miasta , więc może później pomoge jak do tej pory nic nie zdziałasz.
andixxx
ok poradzilem sobie;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.