<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?> <xml> <opis> <lang>Polski</lang> <wersja>1.0.666</wersja> <status>Łatka Krytyczna</status> <zmiany>Opis najwazniejszych zmian</zmiany> </opis> <opis> <lang>English</lang> <wersja>1.0.666</wersja> <status>Critical</status> <zmiany>Changes</zmiany> </opis> </xml>
To taka uproszczona wersja, bo będzie tam tych danych ciut więcej, jednak tyle wystarczy w zupełności do przedstawienia mojego problemu. Otóż przeczytałem dość przyjemny artykuł i mój parser wygląda dokładnie jak w pierwszym opisie czyli
<?php //Tutaj dodaje jeszcze zmienną $lang='Polski'; function tag_start($parser, $attr, $params){ // 1 } function tag_end($parser, $attr){ // 2 } $parser = xml_parser_create(); // 3 xml_set_element_handler($parser, 'tag_start', 'tag_end'); // 4 } xml_error_string(xml_get_error_code($_parser)), xml_get_current_line_number($parser))); } } xml_parser_free($parser); // 7 ?>
jak zrobić, aby parser pobierał tylko informacje z <lang>$lang</lang> ? tak się zastanawiam, i chyba łatwiej będzie zrobić gdy będzie taka konstrukcja: <opis lang='Polski'>, co mi nie robi różnicy, a chyba będzie prostsze do implementacji w parserze. Mógłby mnie ktoś naprowadzić jak się do tego zabrać?
I drugie pytanko, w jaki sposób uzyskać
Cytat
tag foo ma wartość bar
(w tej chwili mam tag foo ma wartość Array([Coś]=>Bar))przepraszam za dubla, ale czy naprawde nikt nie jest w stanie mi pomóc? to dla mnie dość ważne....