Od niedawna zaczałem się bawić własną domeną na dnsach skierowanych na mój serwer. Wykupiłem domenę klanową i chciałbym już tak podpiąć aby nie było śladu że jest podpieta pod mój serwer (gdzie jest nameserwer). Na serwerze zainstalowany jest najnowszy BIND oraz Apache 2.0 z php. Na serwerze mam stronke WWW. Teraz kilka komplikacji....
Powiedzmy ze domena na moim serwerze WWW to np: strona.dyndns.org
Domena wykupiona podpieta pod BINDa na moim serwerze to np.: domena.org
Teraz tak. W bidzie skonfigurowałem juz wszystko i wszystko działa jak należy. Jednakże gdzy próbuje przekierować główną domenę: www.domena.org na strone na forallu: www.stronka.forall.pl ładuje się główna strona strona foralla, a nie moja strona (próbowałem komendą CNAME). Jest to związane z tym że strona jest podpięta pod kilka adresów IP (sprawdziłem przez polecenie dig z binda). Potem kombinowałem z Apachem. Jednak wydelegowanie domeny na adres foralla poprzez komendy virtualnego serwera (konfiguracja w apache'u na moim kompie i konfiguracja binda na moj komp) nie powiodło się.
Wiem że niektóry serwisy oferuja przekierowania domen nie pod adresy IP ale pod adresy HTTP, a nawet maskowanie takich nazw, że nie widać oryginnalej domeny w przeglądarce. Jak sobie z tym poradzić i przy pomocy jakich narzędzi??
Pozdrawiam
PS. Mam nadzieje ze nie namieszałem
Aha system to Windows, ale programy konfiguruja sie podobnie jak pod linuxem w plikach *.conf