Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: automatyczne odświeżanie strony.. ale..
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wojtas1
Mam problem mianowicie chodzi mi o to by moja strona odświeżyla sie automatycznie ale tylko RAZ.. a nie jak to jest prz
  1. <meta http-equiv="Refresh" content="60">
ze co jakis czas bez konca sie bedzie odswierzala... iwe ktos morze jak to zrobic?
NetJaro
Hmm.. użyć sesji? Gdy się już odświeżyła to dalej nie odświeżać smile.gif
wojtas1
sam juz nie wiem mysle i mysle..
piotrekkr
Napisz skrypt w javascript. Uzyj funkcji setTimeout() o ile dobrze pamietam i wsadz ja w jakas funkcje ktora jest wywolywana <body onload="java script: funkcja()"> a funkcja przekierowywalaby do samej siebie tzn odswierzala i kontroluj liczbe odswierzen przez jakas zmienna spoza tej funkcji. np jak przekroczy ta zmienna wartosc jakas okreslona to przestan odswierzac i nie wywoluj funkcji set timeout. Napisalbym ci troche kodu ale nie jestem zadobry w javascript i nie mam czasu za duzo zeby go sobie przypominac ale wiem ze takie cos da sie przy pomocy javascrpt zrobic
wojtas1
No ja terz w javescript dobry nie jestesm nawet jej funkcji nie znam... To jak bedziedziesz mial troche czasu to chociaz sprubuj napisać:) Bylbym wdzieczny...
Amorph
To jest forum służące podpowiedziami, naprowadzaniem na właściwy tok myślenia, a nie zrób to za mnie. Dostałeś podpowiedzi, poszperaj w internecie. Jeśli brak Ci czasu, chęci, zapału, umiejętności to ustal stawkę za napisanie skryptu i napewno zgłoszą się chętni...NIc za darmo....
piotrekkr
heh jednak polaczylbym php z java script:
to wsadz w naglowek strony miesdzy <script>
Kod
function reload(){
document.location = 'index.php'
}

a to przy wyswietlaniu strony
  1. <?php
  2. if(!empty($_GET['reload']) && $_GET['reload']== 1){echo '<body onload="setTimeout('reload()',milisekundy)">'; }else{echo '<body>'}
  3. ?>

nie probowalem czy zadziala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.