Sorry panowie - wdarł się błąd ... jeśli są znaczniki form skrypt nie działa (nie waliduje , a faktycznie ajax powinien zbierać wartości pół po ich ID). Jeśli znaczniki mam usunięte skrypt waliduje - a wystaczy wpisać tylko <form> i </form> i nie działa niestety.
Chciałem uniknąć wklejenia kodu bo wydaje mi się że dodanie znaczników <form> nie powinno zmieniać dzałania javascriptu (mam nadzieję że się nie mylę).
Kod formularza
<td class="bold" align="right">Twój nick :
</td> <td align="left"><input type="text" class="login2" name="nick" id="nick" onClick="nick()" ></td> <td class="h" align="right"> (max 12 znaków)
</td> <td align="left" width="110px" class="red1"><div id="1"> </div></td> <td class="bold" align="right">Twój email :
</td> <td align="left"><input type="text" class="login2" name="email" id="email" onBlur="email()" ></td> <td class="h1" align="right"> (max 25 znaków)
</td> <td align="left" width="110px" class="red1"><div id="2"> </div></td>
Kod funkcji dla advAjax
function email(){
$email = document.getElementById('email').value;
$_div=2;
advAJAX.setDefaultParameters({
onInitialization : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "Czekaj !"; },
onLoading : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "Sprawdzam !"; },
onSuccess : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "" + obj.responseText; },
onError : function(obj) { document.getElementById(obj.tag).innerHTML = "Blad !!!"; }
});
advAJAX.get({ url: "./s/c_email.php?email="+$email, tag: $_div });
}
Sktypt php sprawdzający ma tylko zwrócić jedna z dwóch wartości i jest poprawny
Obramowanie mam niebieskie.