Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Webserv
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kamils2
witam mam na kompie zainstalowana najnowsza wersje web serva

w skrypcie mam laczenie z baz dancyh ... i co teraz najciekawsze na Webserwie wywlaa mi blad
nieudane polaczenie z baza danych

po skopiowaniu tych smaych plikow na serwer w sieci (60free) polaczenie z baza danych jest udane

wie ktos moze jak naprawic ten problem?
wipo
A może jest problem z hostem (nazwą komputera)
jarrod
chyba ciut mało informacji podałeś aby cokolwiek ci pomóc (pokaż jak się łączysz).
Prawdopodobnie podałeś złe hasło lub nazwę uzytkownika.

Użyj mysql_error" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
Kamils2
  1. <?php
  2. $uchwyt=mysql_connect('mysql1.yoyo.pl','kamils021','Kamils**')
  3. or die('Nieudane połaczenie z baza danych...');
  4. mysql_select_db('kamils021')
  5. or die('Nie udało się wybrać bazy danych...');
  6. ?>

tak sie lacze ten sam skrypt z ym samym laczeniem dziala na serwie w sieci

w zamian otrzymuje

1. <?php
  2. Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'mysql1.yoyo.pl' (10061) in C:Program FilesWebServhttpdadmin.php on line 43
  3. Nieudane połaczenie z baza danych...
  4. ?>
piwoszeq
$uchwyt=mysql_connect('localhost','user_na_jakiego_sie_logujesz','haslo**')
TexPac
jak ma Ci działać skoro podajesz zamiast localhost mysql1.yoyo.pl smile.gif podawaj aktualne dane dla swojego serwera na kompie! smile.gif jak będziesz wrzucał skrypt na yoyo.pl to możesz zmienić dane winksmiley.jpg
Kamils2
ale mi chodzi o to zeby z mojego kompa (mam webserva) polaczyc sie z baza na yoyo.pl jakiego kawalka kodudo tego uzyc ?
erix
O ile się nie mylę, to z bazą na yoyo mogą połączyć się skrypty działające tylko na jego serwerze, nie z zewnątrz.
Kamils2
no ale tak samo dzieje sie z baza 60free.voh.org :/ a jaki jest klient do stawiania bazy u sibie na kompie + phpmyadmin ?
wipo
Looknij na xampp
erix
Cytat
no ale tak samo dzieje sie z baza 60free.voh.org :/

Z większością servów.

Cytat
a jaki jest klient do stawiania bazy u sibie na kompie + phpmyadmin ?

Jeśli Ci zależy na samej bazie, to posadź u siebie tylko MySQL-a; po co do wyrwania źdźbła trawy od razu brać kosiarkę?
Kamils2
nie bo wiecie ja jak robilem wczesniej proste skrypty (mialem stara wersje webserva) to mi elegancko laczyl z mojego kompa z baza yoyo :/ a teraz lipa a tak pisac ze tu sie napisze skryptu akwalek da sie na serwer zoabczy to zle poprawiac znowu upload laczenie itd... to sensu nie ma :/

a wie ktos moze czy w nowej wesji webserva sa moze jakies blokady polacznie wychadzacych ?
Amorph
Dobrym serwerkiem do korzystania w windozie po lokalu jest wamp serwer, ma apacha, phpmyadmina i mysqla. POwinien być w sam raz na twoje potrzeby.
Kamils2
o dzieki na pewno z niego zkorzystam ale to juz jutro bo teraz ide robic tosty potem cos w TV oejrze i ide spac dzieki za pomoc

prosze o zamkniecie tematu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.