Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]licznik - odwiedzin - bez liczenia botów i validatorów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
enigma
Bardzo proszę o pomoc, chiałbym aby mój licznik nie zliczał odwiedzin google ani validatora
jeśli mam taki warunek
  1. <?php
  2. $browser = strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
  3. if(!((strpos($browser, 'bot')) || (strpos($browser, 'validator'))))
  4. {
  5.  licznik();
  6. }
  7. ?>

licznik uruchomi się pod warunkiem że zmienna $browser nie będzie zawierać na samym początku słów bot i validator, jeśli jednak zmienna będzie mieć na samym początku te słowa licznik odpali się niestety
Próbowałem wariantów z FALSE===strpos($browser, 'bot') ale też mi niedziała, bo nie zliczaało wogóle odwiedzin. Proszę o pomoc w rozizaniu problemu
Pozdrawiam
nospor
  1. <?php
  2. if(strpos($browser, 'bot') === false && strpos($browser, 'validator') === false)
  3. {
  4.  licznik();
  5. }
  6. ?>
enigma
dziękuje nospor, tylkodziwne jest to że przedtem miałem kod
  1. <?php
  2. if(false===strpos($browser, 'bot') && false===strpos($browser, 'validator'))
  3. ?>

i nie chciało działać worriedsmiley.gif pewnie coś przoczyłem tongue.gif

EDIT -- 12 listopad 2006 --
jednak i to nie pomaga, wcześniej jak w liczniku nie miałem tego warunku to miałem odwiedziny z numeru IP 88.198.196.10 i user_agent zwracał że jest to boot google. teraz też mam odwiecziny z tego IP ale user_agent zwraca też dane tak jak z normalnej przeglądarki (google może sobietak zmieniać). Jeśli tak to jak to bejść, ciachem i jak nie przyjmie to oznaczać że to bot questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.