Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lotus Domino Serwer + Krasnal (poczta + WWW)
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
kossa
Witam,
mam komputer na którym jest:

- zainstalowany Windows XP Pro
- Lotus Domino Server

Komputer podłączony jest do sieci poprzez DSL i ma stałe IP.

Na Lotus Domino Server działa usługa http (strona WWW bez skryptów - sam html) i usługa obsługi poczty wychodzącej i przychodzącej.

Przygotowałem nowe WWW oparte o php i MySQL.

Mam teraz pytanie, czy jest możliwość w jakiś sposób dodać do Lotus Serwera obsługę php i MySQL?

Czy jest możliwość aby wyłączyć na Lotusie usługę HTTP (jak to zrobić?) i zainstalować na Windowsie np. pakiet Krasnala aby on obsługiwał WWW a na Lotusie pozostanie obsługa poczty, czy tak mogło by to działać? czy serwery nie będą się ze sobą "gryzły"? Co Wy sądzicie na ten temat?

Jak można to zrobić?

Do Lotusa jest narzędzie okienkowe do konfiguracji, niestety tam jeszcze nie zajrzałem bo Klient zagubił hasła... wciąż je szuka :-)

Pozdrawiam,
Łukasz
mehowww
Witam i pozdrawiam wszystkich na początek!!!

Mam pytanie z innej beczki ale z lotusa:

Mam domino i klienta, ale nie moge poadministrować bo nie mam administration, w wersji 5 była to aplikacja instalowana z płytki notesa, a teraz nic takiego nie mam!!!

Jak tam dotrzeć, czy w wersji 6.5 jest jakiś inny myk na stworzenie administration?questionmark.gif

Pozdrawiam i sorki za odp. nie związaną z tematem!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.