Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Rejestracja i logowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wieviór
Mam trzy pytania:

1. Jak sprawdzić czy zostało wpisane coś do pola w formularzu? Np.

1. <?
  2. isset ($_POST['pole'])
  3. ?>

nic nie daje, bo jeśli zostawimy puste, to isset i tak będzie spełniony, jak zrobić, żeby coś w nim musiało być?

2. Jak zrobić, żeby przy zrobieniu wstecz, pola miały wartość taką jaką miały przed kliknięciem w przycisk submit?

3. Jak dodać przy logowaniu opcję "zawsze zalogowany"?

Zwykłe ustawienie długości sesji czy coś więcej?
nospor
ad1) empty()

ad3) musisz w ciachu trzymac informacje, ktore pozwola i ludka logowac automatycznie

proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
satsun
Ad1.
  1. <?php
  2. if(empty($_POST['costam']){
  3. // costam jest puste
  4. }
  5. ?>

Ad2. Jaki wstecz? Taki w przeglądarce powinien działać natomiast jakis button czy coś to musisz dac np <input ... value="wartosc" />
Ad3. Oprzec na cookies
envp
1. http://pl.php.net/manual/pl/function.empty.php
2. dobry sposób dac value="<?=@$_POST['zmienna']; ?> A na poczatek walic if(submit) i w tym if dac walidacje i dodawanie
Wieviór
Mam jeszcze problem z dwójką, może lepiej wytłumaczę:

Chodzi o to, że mam formularz rejestracyjny, i gdy np. okaże się, że taki login już istnieje w bazie, to chciałbym żeby można było dać "Wstecz" i by w formularzu pola były uzupełnione, tak jak przed przyciśnięciem "Submit".
Legro
Ad2)

<a href="java script:history.back()">Powrót</a>

;]
Wieviór
Cytat(Legro @ 17.11.2006, 17:52:29 ) *
Ad2)

<a href="java script:history.back()">Powrót</a>

;]

No niestety, nic to nie daje, bo wstecz oczywiście działa, tylko pola są puste. A value z $_POST mam :/
Legro
To nie wiem, mi to dziala, wiec juz nic nie poradze ;]
Wieviór
A gdyby co do trzeciego mojego pytania, po prostu jakoś ustawić długość sesji? W sensie na miesiąc np.?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.