<script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- function otworz(adres) { document.location.href=adres; } </script> <form method=post> <b>Administrator:</b><br> login: <INPUT TYPE="edit" VALUE="" NAME="admin_login"><br> hasło: <INPUT TYPE="password" VALUE="" NAME="admin_haslo"><br><br> <INPUT TYPE="button" VALUE="Zaloguj" ONCLICK="otworz('admin.php');" NAME="admin_zaloguj"><br><br> <b>Klient:</b><br> login: <INPUT TYPE="edit" VALUE="" NAME="klient_login"><br> hasło: <INPUT TYPE="password" VALUE="" NAME="klient_haslo"><br><br> <INPUT TYPE="button" VALUE="Zaloguj" ONCLICK="otworz('klient.php');" NAME="klient_zaloguj"><br><br> </form>
czyli administrator
login:
pass:
<przycisk zaloguj>
i klient:
login:
pass:
<przycisk zaloguj>
oraz plik admin.php
problem w tym że chcę przesłać usera i password admina do pliku admin.php i tam dalej działać coś
tak samo jest z klient.php...przesyłam login i hasło i działam no i.......jeżeli użyję przycisku submit to oczywiście działa to bez zarzutu ale tutaj nie mogę użyć submit bo musiałbym na samym początku w form podać adres strony która będzie mi się otwierać a ja nie mogę podać jednej bo będą się otwierać różne tak wiec muszę użyć button. Nowa strona admin.php otwiera się ale nie mogę za nic przesłać POSTem tych dwóch pól login i pass :/ w jaki sposób prosty można przesłać do dowolnej strony naciskając przycisk jakieś wartości pól ?
temat pewnie prosty ale wszędzie tylko submit :/ a przesyłania przez buttona nie ma