Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][JS] w FF działa , na IE już niedziała
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
manitou
Witam

Od dawna wiem i korzystam tylko z firefoxa ...

Zastanawiam sie dlaczego na IE niedziała taki link powodujący wyskoczenie nowego okna z określonym rozmiarem . poniżej podaje przykład :

1. <a href="#" onclick=" window.open('kontakt.html','Formularz kontaktowy - zapytanie o produkt','width=360,height=210,top=10,left=10,'); ">Zapytaj o ten produkt</a>

U mnie na IE wyskakuje błąd i niewyświetli nowego okna .

Jaki inny wpisać kod by działał w obydwu przeglądarkach .

Pozdro.
nospor
Cytat
Od dawna wiem i korzystam tylko z firefoxa ...

Co wiesz?

Co do bledu:
W tytule okna nie moze byc spacji, a u Ciebie tych spacji jest od.... duzo smile.gif
"Formularz kontaktowy - zapytanie o produkt" - spacja na spacji
Sedziwoj
  1. <a href="kontakt.html" onclick=" window.open('kontakt.html','Formularz','width=360,height=210,top=10,left=10,'); return false;">Zapytaj o ten produkt</a>

chodzi mi akórat o 'return false;' i podanie linku, w ten sposób nawet jak ktoś nie ma javascript to mu się otworzy w tym samym oknie.
manitou
od dawana wiem ...

Wiem by korzystać z firefoxa , niechce czytać tekstów typu z IE korzystają tych samobójcy ... itp

Dzięki za odp.
kitachi
Witam
a takie coś może być :
  1. <a href="index.htm" target="_blank">coś</a>

otworzy nowe okno, działa w IE i FF, zamiast stronki może być grafika. Takie cudo potrzebowałem dla aukcji na Allegro, bo wywalali JS.
Pozdrowienia.
mike
Cytat(kitachi @ 4.12.2006, 13:30:08 ) *
Witam
a takie coś może być : (...)

Jeśli to HTML, to może być.
Jeśli XHTML lub względy dostępności i użyteczności stron to nie może być.
manitou
Witam
a takie coś może być :
(........)

okno ma otwierać się w konkretnej ustalonej pozycji jak i w określonych rozmiarach .

Takie cudo potrzebowałem dla aukcji na Allegro, bo wywalali JS.

Faktycznie cudo ten _blank blinksmiley.gif

pozdr.
Sedziwoj
Cytat
Faktycznie cudo ten _blank

I jest odradzany, ale przecież zgodność ze standardami nie jest mocną stroną początkujących (tylko ciekawe, że mój pierwszy projekt był...)
manitou
Jeszcze parę lat temu , gdy nieznałem JS to korzystałem z _blank tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.