Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php,CSS] słownik :)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
iLoVeAnia
witam...

chciałbym zapytać czy istnieje słownik , który tłumaczy wszystkie komendy ...

Ja jestem początkujący na maxa , chcę się nauczyć , najpierw tworząc prosta www w php, ale gdy pisze
<style type="text/css">
i chcę zacząc robić proste ramki to nie wiem których komend użyć sad.gif
szukam tutoriali , kursy , ale takiego czegoś nie znalazłem...

mam nadzieję , że dostanę odpowiedź i jeżeli taki temat istaniał to przepraszam za syf sad.gif

pozdrawiam.
E -dd
Słownik ? Jaki słownik ? Polsko-angielski ? polsko-niemiecki ? Czy może chodzi Ci o encyklopedie wyrażeń związanych z tworzeniem stron ?

Aby zacząć robić strony musisz poznać HTML'a (polecam www.kurshtml.boo.pl), gdy już zaczniesz rozumieć, poznaj style CSS. Wtedy będziesz już mógł robić strony, następnie poznasz np. php i będziesz mógł robić dodatki na strone w stylu system newsów czy forum.

Co do linków:
www.kurshtml.boo.pl
www.webcity.pl
www.webpl.org
www.siteql.net
www.php.pl
i oczywiście www.google.pl
cadavre
Hehe... no tak. Pisać WWW bez znajomości jęz. ang. to faktycznie hardcore'owo. O wybacz - znaczy się: ciężko. winksmiley.jpg
iLoVeAnia
Cytat
Hehe... no tak. Pisać WWW bez znajomości jęz. ang. to faktycznie hardcore'owo. O wybacz - znaczy się: ciężko

hehe , nie o to chodzi tongue.gif

znam ang nie najgorzej , z tym ,ze z niektorymi 'zwrotami' nigdy sie nie spotkalem smile.gif

nvm tongue.gif dzieki za pomoc winksmiley.jpg)
cadavre
smile.gif

Ja polecam http://kurs.browsehappy.pl/ gdyż zwraca sporą uwagę na różnice między przeglądarkami. Polecam również różnorodne blogi np. Riddle'a.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.