Jezeli natomiast koles jest juz zalogowany to ladnie pisze ze jestem zalogowany jako $_SESSION['login'] i przypisuje do $_POST['login'] $_SESSION['login'] bo $login juz nie dziala na tej czesci skryptu.
Caly panel logowania za pomoca funkcji include osadzilem w pliku index.php.
Glowna czesc strony jest w pliku body.php ktory rowniez 'zincludowalem' do index.php. W pliku body.php potrzebny mi jest login zalogowanego usera, ktory otrzymuje jako $GLOBALS['login'].
Problem polega na tym, wysylanie danych przez $_POST nastepuje tylko gdy jestem na stronie index.php?action=login. Gdy znajduje sie na stronie gdzie action to cos innego niz login wtedy wysylanie nie nastepuje.
Zawartosc login.php
<?php if ($_SESSION['zalogowany']==1) //Menu zalogowanego { $_POST['login']=$_SESSION['login']; $_POST['login']=$_SESSION['login']; } if ($action==login) //logowanie { { $pytanie = 'SELECT * FROM `users` WHERE `username` = ''. $login .'' LIMIT 0, 30 '; { $username = $wiersz[0]; $userpassword = $wiersz[1]; } if ($username==$login&&$login!="") { if ($userpassword==$haslo) { $_SESSION['zalogowany']=1; $_SESSION['login']=$login; $_POST['login']=$login; } else { } } else { } } } ?>
I drugie pytanie: czemu jezeli znajduje sie na index.php?action=login po odswiezeniu strony nadal wykonuje wysyla mi przez $_POST nazwe usera? Przeciez kolejny warunek wyklucza kontynuowanie dalej skryptu bo skror $_SESSION['zalogowany']=1 to ona istnieje...