Chodzi o to ze mam pewno domene a dokladnie holewa.pl no i ona jest przekierowana na moj serwer tzn na jeden katalog na serwerze (przekierowanie w panelu nazwa.pl) dnsy sa od nazwa.pl wiem ze moge to zrobic inaczej poprzez podmiecie lub zaparkowanie domeny na serwerze i zmienie dns-ów ale powiedzmy że musi zostać tak jek jest winksmiley.jpg (podoba mi sie webmail na nazwa.pl (activmail), a sqrmail czy jakos tak i inne w panelach na serwerze mnie draznia) no i dlatego musi tak zostac biggrin.gif.

Problem polega na tym, że jak wpisze w pasku adresu www.holewa.pl/dawid/ to i tak przekierowywuje mnie do katalogu na ktory skierowana jest domena www.holewa.pl a nie do katalogu dawid ktory znajduje sie w folderze do ktorego prowadzi przekierowanie.

Moje pytanie brzmi nastepująco:
Czy idzie w jakis sposób sprawić zeby to co jest po za www.holewa.pl/ a wiec np. gdy bedzie adres www.holewa.pl/dawid/) (to co pogrubione) odwoływało sie do katalogu na serwerze, jezeli zrobilo by się to w php i pozniej przekierowanie w php zaleznie od tego co jest w polu z nawiasami. Niewiem czy to jest możliwe ale jeżeli tak to proszę o jakieś wskazówki.

PS. Jak korzystam z:
  1. <?php
  2. $_SERVER['HTTP_HOST'];
  3. ?>

lub
  1. <?php
  2. $_SERVER['PHP_SELF']
  3. ?>

To nic to nie da bo pokaze mi adres serwera czyli ten na który przekierowana jest domena.

==========================================================

Dobra już wiem biggrin.gif, można zamknąc temat winksmiley.jpg