Witam dopiero zaczynam stawiać nogi w php i sqlu. Chodzi oto że muszę zrobić 'skrypt kalendarza' lepszym określeniem byłoby słowo terminarz. Wszędzie tylko pisze jak zrobić terminarz ligowy a mi chodzi o coś prostszego. Coś jak tu:
http://rainbow.mimuw.edu.pl/~wk189413/noln...24/wystepy3.php żeby nie powiedzieć dokładnie jak tu. Z taką różnicą że jak podejrzałem sobie źrodło to oni tam ręcznie chba wszystko dodają i usuwają. A mi by zależało na tym by czynność dodawania była bardziej user friendly, ale od początku. strona będzie dla zespołu. Właściwie to jest gotowa nie mam tylko zakładki występy. Chciałbym by wyglądało to tak że osoba sobie wchodzi na strone nazwijmy to panelem i w kilku polach dodaje informacje - datę,godzinę, i miejsce występu. I to sobie tam wędruje do bazy i wyswietla wlasnie jak tu jest pokazane. Po tym jak minie dana data automatycznie wpis sie usunie. Ew jeśli nie używając bazy to może szłoby to zrobić na podstawie pliku txt tylko właśnie nie bardzo wiem jak to zrobić. BO jeśli bym includował sobie taki plik na stronę to nei dość ze bym musiał recznie usuwać terminy po ważności to najgorsze jest to że każdy występ chba będzie musiał mieć osobne id zeby to wprowadzić na stronę. Chba ze się mylę. Tak czy tak czy moglby ktos mi podpowiedziec jak sie do tego zabrać? albo chociaż mały tutek gdzieś?pozdrawiam