Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html/css]Dziwne obramowanie w Firefoxie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Jarod
Problem występuje tylko w FF. Mam jakiegoś div'a, który jest linkiem. W momencie najechania myszką na tego div'a zmieniają się kolory.

Problem występuje, gdy klikam tego div'a - pojawia się wtedy takie obramowanie (FF dodaje to automatycznie) przez co rozjeżdża mi się lay. Wiecie jak się tego pozbyć?

border: 0; nie załatwia sprawy. Poniżej zamieszczam rysunek. Każdy kto ma zainstalowanego FF może to sprawdzić wchodząc chociażby na stronę www.interia.pl i kliknąć w jakiegoś linka..

PRZYKŁAD
devnul
w css
Kod
outline:none
dla elementu w okół którego pojawia się obramowanie
Jarod
pomogło. dziękuje.
Łukasz O.
tyle, że w ten sposób utrudniasz życie ludziom, którzy nawigują po stronie za pomocą klawiatury

najprościej jest ustawić ten twój lay o 2px wyższy i po krzyku
devnul
no nie wiem - w operze nie ma outline w standardzie i jest ok

zreszta - klawiaturą nawiguje sie z reguły w przeglądarkach tekstowych - czemu - bo mysz jest szybsza - a w tekstowych browserach jakby nie było to outline i tak jest olewane - jak wszystkie style
Jarod
Cytat(Łukasz O. @ 5.05.2007, 14:09:02 ) *
najprościej jest ustawić ten twój lay o 2px wyższy i po krzyku

Próbowałem ale wtedy widać, że nie jest dopasowany. Nie chcę się kłócić - po prostu wie, że tak będzie lepiej.
Mnie osobiście ten outline wkur**
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.