zakręciłem się przy wstawieniu warunku w wyświetlonej tabeli mysql. Mam taki kodzik:
$connection = @mysql_connect('localhost', 'root', '') or die('brak polaczenia z BD'); $db = @mysql_select_db("audity") or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); /* zapytanie do konkretnej tabeli */ $wynik = mysql_query("SELECT * FROM plan") or die('Błąd zapytania'); /* wyświetlamy wyniki, sprawdzamy, czy zapytanie zwróciło wartość większą od 0 */ if(mysql_num_rows($wynik) > 0) { /* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */ while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo "<tr>"; echo '<td width="6%" align="center">'.$r['id'].'</td>'; echo '<td width="28%" align="center">'.$r['obszar'].'</td>'; echo '<td width="14%" align="center">'.$r['data'].'</td>'; echo '<td width="18%" align="center">';?> <?php warunek1 ; ?> echo "<td> </td>"; }
na czym mam polegac warunek;] więc chciałbym aby dla każdego wiersza w bazie nastąpiło sprawdzenie czy w polu plan wartość jest = 1 wyświetli mi link do podstrony z formularzem jeżeli !=1 link do wypełnionego wyświetlonego formularza prosiłbym o jakies wskazówki. jak zrobiłem to porównując $r=['plan'] ==1 wywalił mi xxxxx wartości pola