Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] rozmiar div'a - rozne przegladarki/rozdzielczosci
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
korki
mam zrobiona piekna ramowke dla radia na css'ie
http://www.sar.pg.gda.pl/index1.php?dzial=ramowka

i teraz tak: wysokosc godziny jest stala - jakas przyjeta przeze mnie liczba, wysokosc kazdej audycji jest zalezna od czasu jej trwania, wiec wyliczylem sobie odpowiedni przelicznik, mnoze czas razy ten przelicznik i wszystko wydawaloby sie ok, ale tak nie jest. w roznych przegladarkach, a w szczegolnosci przy roznych rozdzielczosciach roznie to wyglada no i wtedy calosc nie ma sensu bo nie widac o ktorej godzinie ktora audycja trwa :/

jak to rozwiazac? prosze o pomoc.
(nie musi byc css winksmiley.jpg )
tiraeth
Możesz JS, PHP, CGI, ROTFL i LOL winksmiley.jpg

A tak na poważnie... zrób sobie skrypt w php, który "przeliczy" czas trwania na piksele (np. 60min - 100px, Xmin - Ypx). Ja osobiście nie dotykałbym PHP do tego - użyłbym JS i np. wartości jakiegoś atrybutu dla div'a, np. id="01s60" (audycja 01, czas 60 minut).

Pokombinuj, przemyśl i wybierz tą opcję, która będzie dla Ciebie najłatwiejsza.
korki
Cytat
A tak na poważnie... zrób sobie skrypt w php, który "przeliczy" czas trwania na piksele (np. 60min - 100px, Xmin - Ypx).

tak mam wlasnie zrobione ,chyba mnie nie zrozumiales do konca :/
wlasnie chodzi o to ze wszystko z ladowaniem gra, tylko czemu to sie tak kielbasi??
gekon
Ja mam dwie propozycje:
1. Teraz jest Quirks Mode - może w Standards mode byłoby dobrze (raczej na pewno smile.gif)
2. Podawaj wysokość jako liczbę całkowitą a nie rzeczywistą; przeglądarki różnie mogą zaokrąglać np.: 104.4px (poza tym piksela nie można już na nic podzielić).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.